Kako žive Mišel i Barak Obama: Uživaju u običnom životu, a milioni pristižu sa svih strana (VIDEO)

Izgleda opušteno jer upravo takav život i vodi. I počeo je odmah nakon odlaska s posla. Ubrzo nakon Trampove inauguracije, Obama je uživao u surfovanju sa Ričardom Brensonom na ostrvu Neker na Karibima. “Nema sumnje da je opušteniji i mirniji i s manje briga nego što je to bio cijele decenije. I to se na njemu vidi”, rekao je Džoš Ernest koji je bio njegov sekretar za medije

Foto: Printscreen

I dok njegov nasljednik muku muči s popularnošću i ratovima širom svijeta, Barak Obama uživa u svom životu “običnog” čovjeka. Četrnaest mjeseci nakon što je napustio Bijelu kuću, Obamu možemo vidjeti na kulturnim i muzičkim događajima i uvijek s osmjehom na licu. Izgleda da mu odgovara život bez teškog predsjedničkog tereta na leđima.

Kupili su kuću na udaljenosti oko kilometar od Bijele kuće kako bi njihova najmlađa ćerka Saša mogla da završi školovanje u Vašingtonu. Često putuje, ali kada je u gradu možete ga se sresti u lokalnom restoranu. Početkom ove godine bio je i na vjenčanju bivšeg saradnika. Vrijeme provodi i na jedrenju, a posebno s Oprom Vinfri, Tomom Henksom i Brusom Springstinom, u čijoj muzici redovno uživa.

NAKON TRAMPOVE INAUGURACIJE NA SURFOVANJE

Tako smo ga vidjeli na rasprodatom intimnom šouu Brusa Springstina na Brodveju, u kojem poznati muzičar uz akustične zvukove gitare i klavira priča svoje zanimljive životne priče. Tople pozdrave razmijenili su bivši američki predsjednik i muzička ikona za vrijeme nastupa prošlog mjeseca.

Izgleda opušteno jer upravo takav život i vodi. I počeo je odmah nakon odlaska s posla. Ubrzo nakon Trampove inauguracije, Obama je uživao u surfovanju sa Ričardom Brensonom na ostrvu Neker na Karibima.

“Nema sumnje da je opušteniji i mirniji i s manje briga nego što je to bio cijele decenije. I to se na njemu vidi”, rekao je Džoš Ernest koji je bio njegov sekretar za medije, a za Obamu je radio od predsjedničke kampanje 2008. godine. Promjenu u ponašanju mogli su da vide prijatelji porodice Obama i u Nacionalnoj galeriji portreta u Vašingtona sredinom februara, gdje su prikazani portreti Baraka Obame i njegove supruge Mišel.

Dva portreta, koja su naslikali afroamerički umjetnici, jako se razlikuju od ostalih formalnih portreta koji su obilježili predsjednike SAD-a i njihove prve dame, sve same bijelce. To je nova turistička lokacija u gradu, a zbog velikog interesa, portret bivše prve dame čak je premješten na bolju lokaciju.

KULTURA, ZABAVA, A I MALO POSLA VRIJEDNOG 65 MILIONA DOLARA

Osim zabave Obama se bacio i na posao, s obzirom da je sa 56 godina premlad za odlazak u penziju. Poznat je i po svom radu u fondaciji, a nedavno se vratio s poslovnih putovanja po Singapuru, Australiji, Novom Zelandu i Japanu. Takođe, fokusiran je i na svoju predsjedničku biblioteku koja bi trebala da bude izgrađena u Čikagu.

Marljivo radi, kako kažu njegovi prijatelji i saveznici, i na pisanju memoara za koje su on i njegova supruga dobili rekordnih 65 miliona dolara avansa od “Penguin Random House’s Crown Publishing Group”. Za sada nije poznato kada bi memoari trebali da budu objavljeni, piše “The Hill”. Dogovore je postigao i s Netfliksom za produkciju serija i raznih emisija zbog kojih bi se opet mogao naći pod svjetlima reflektora. Njegova dobra poslovna retorika osigurala mu je i 400.000 dolara naknade za govore, uključujući i za one kompanije s Vol Strita.

Njegov PR menadžer Keti Hil rekla je kako su govori bivšeg predsjednika “ostali vjerni njegovim vrijednostima i njegovim zapisima”, pa čak i kad mu se finansijski nadoknađuju. U skladu s tim, plaćeni događaji i govori donijeli su mu dva miliona dolara, što je dovoljno za dvije godine programa koji u Čikagu omogućavaju zapošljavanje i obuku mladih s niskim prihodima”, rekla je Hil.

DALEKO OD POLITIČKIH DOGAĐANJA

Nije uključen u politiku uprkos tome što ga njegov nasljednik Tramp često proziva zbog njegovog zdravstvenog osiguranja, a tu su i različiti stavovi oko politike klimatskih promjena i globalnog zagrijevanja, imigracijskih i finansijskih reformi. Namjerno je izbjegavao politička pitanja i pažljivo birao kada i kako će se uključiti. Pažljiv je kako ne bi izazvao Trampa koji često pronalazi novi razlog da krene u napad.

U politici će se možda malo više aktivirati za vrijeme skorašnjih senatorskih izbora, a najavljeno je kako će održati zabavu za prikupljanje sredstava za svoju prijateljicu, senatorku Kler Mekskil u maj. Ali, oni bliski njemu kažu kako ne treba da očekuje da će se izvanično uključiti u kampanju prije kraja ljeta.

Rijetko daje intervjue, s izuzetkom onoga za novi šou Dejvida Letermana na Netfliksu. Ali kada je riječ o važnim pitanjima on će se pojaviti. Tako je podržao kampanju učenika protiv oružja u školama, putem svog Twittera i napisao je pismo za učenike srednjih škola.

“Bio je istinski impresioniran i nadahnut zrelošću i strašću ovih mladih ljudi i onoga što su napravili u izvanrednim okolnostima”, rekao je Earnest.

Prijatelji kažu kako uživa i prisjećaju se šale koju su upotrebljavali dok je bio predsjednik i provodio vrijeme u Bijeloj kući o medvjedu i njegovoj slobodi. I tako je sad medvjed konačno slobodan i čini se kako je medvjed zbog toga jako, jako srećan i beskrajno uživa.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!