Jovan Divjak: Jedini gubitnici u svim procesima su ideje Velike Srbije i Velike Hrvatske

Na konstataciju voditelja N1 kako je Praljak počinio samoubistvo možda zato što kao oficir nije mogao da podnese, po njemu, duboku nepravdu, Divjak je odbacio ovaj argument navodeći da Praljak nije školovani oficir, nego je to postao “sticajem okolnosti”. “On je general sticajem okolnosti i nije mogao imati taj osećaj oficira, časnog koji ide do kraja pa žrtvuje i život”, rekao je Divjak

Foto: Printscreen/N1

Jovan Divjak, bivši general Armije BiH, komentarisao je za N1 presudu Jadranku Prliću i ostaloj petorici lidera takozvane Herceg-Bosne koji su osuđeni pravosnažno na 111 godina zatvora.

Nakon izricanja presude Slobodanu Praljku, bivši general HVO-a je popio bočicu sa otrovom, pa je poslije preminuo u holandskoj bolnici.

“Jedan filozof iz Zagreba je rekao da će ga proglasiti svecem. To očekuje i Karadžić, kao i Kordić koji je proglašen herojem”, kazao je Divjak.

Na konstataciju voditelja specijalnog programa na N1 kako je Praljak počinio samoubistvo možda zato što kao oficir nije mogao da podnese, po njemu, duboku nepravdu, Divjak je odbacio ovaj argument navodeći da Praljak nije školovani oficir, nego je to postao “sticajem okolnosti”.

“On je general sticajem okolnosti i nije mogao imati taj osećaj oficira, časnog koji ide do kraja pa žrtvuje i život. On je nagovještavao ranije da tako nešto može biti – ako bude ne onda ću ja pokazati da”, kazao je bivši general Armije BiH.

Divjak je za N1 ocijenio da su jedini gubitnici u svim procesima zapravo ideje Velike Srbije i Velike Hrvatske.

“Ono što se dešavalo je izraz pravde i pravičnosti. Spominjali su na hiljade svjedoka i sud nije imao razloga da mijenja prvobitnu odluku”, naveo je Divjak.

Nakon što je žalbeno vijeće potvrdilo Praljkovu prvostepensku kaznu od 20 godina zatvora. on im je kazao: “Slobodan Praljak nije ratni zločinac i s prijezirom odbacujem vašu presudu” i popio sadržaj iz bočice. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!