Gimnazija “25. maj” u Tuzima zbog tuče isključila 12 đaka, 22 učenika dobila ukor

“Učenici koji su svojim neprimjerenim i nedoličnim  ponašanjem, a koje se u školi neće tolerisati, pokazali nezrelost, bahatost i nedostatak osnovne kulture za buduće akademske građane i koji treba da postanu nosioci društvenog razvoja i primjer budućim generacijama, snosiće odgovarajuće posljedice”, kazala je direktorica Gimnazije, Milana Dabović

Foto: Printscreen

Nastavničko vijeće u JU Gimanziji “25. maj” u Tuzima donijelo je odluku da isključi 12 učenika iz škole, dok su 22 učenika dobila ukor, zbog više tuča koje su se desile u holu škole, javljaju “Vijesti”.

“Učenici koji su svojim neprimjerenim i nedoličnim  ponašanjem, a koje se u školi neće tolerisati, pokazali nezrelost, bahatost i nedostatak osnovne kulture za buduće akademske građane i koji treba da postanu nosioci društvenog razvoja i primjer budućim generacijama, snosiće odgovarajuće posljedice”, kazala je direktorica Gimnazije, Milana Dabović, u zvaničnom saopštenju.

Uprava Gimazije i zaposleni su naznačili da će preduzeti sve da se ovakvi pojedinačni slučajevi ne dešavaju, a da učenici moraju biti svjesni da su razumijevanje, tolerancija i poštovanje “principi koji se u školi njeguju i da se na njima grade međuljudski odnosi, te da se neće tolerisati bilo kakvo njihovo nepoštovanje”.

“Pri donošenju ove odluke imali smo potpunu podršku Savjeta roditelja,Učeničkog parlamenta i Školskog odbora. Takođe je formirana i disciplinska komisija vezana za analitičko preispitivanje narušavanja disciplinskih odgovornosti definisanih zakonom o radu i statutom JU Gimnazije ‘25. maj’”, kazala je Dabović.

Direktorica Gimnazije je naglasila da se u toj školi preventivno radi na suzbijanju svakog vida nasilja i da su, pored prosvjetnih radnika i učenika, u to uključeni i roditelji koji su, kako je dodala, veoma značajan faktor u odrastanju i formiranju ličnosti svakog pojedinca i da od njih u velikoj mjeri zavisi kakav će ko čovjek postati.

“Rezultati i uspjesi naših učenika u nastavnim i vannastavnim aktivnostima treba da budu razlog za njihovo prisustvo u javnosti, a ne ovakvi slučajevi. Zajedno ćemo nastaviti da radimo na afirmaciji škole, učenika i profesora”, kazala je Dabović.

Đaci Gimnazije “25. maj” potukli su se prvo 17. oktobra u holu škole, a snimak tuče je završio na društvenim mrežama. Dan kasnije, i pored policijskog prisustva u školi, ponovo je došlo do tuče. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!