Horor na Menhetnu: Muškarac kombijem uletio među bicikliste, najmanje osmoro mrtvih (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

CBS je objavio da se radi o 29-godišnjem Sajfulu Habibulaevicu Saipovu, koji živi u Tampi, u državi Florida, a ABC Njuz da je porijeklom sa Bliskog istoka. Gradonačelnik Njujorka Bil De Blasio je poručio da je napad bio kukavički čin, jer je uperen prema nedužnim civilima, a guverner Andru Kumo je rekao da je u pitanju napad usamljenika i da nema dokaza da je to dio šire zavjere, iako su pojedini mediji, pozivajući se na izvore, navodili da će slučaj biti tretiran kao teroristički napad

Foto: Printscreen

Najmanje osam osoba je stradalo, dok je petnaestak povrijeđeno, kada je vozač kamioneta iz još nepoznatih razloga uletio je na biciklističku stazu na Menhetnu.

Napad se dogodio u Donjem Menhetnu, u blizini mjesta gdje su se nalazile zgrade Svjetskog trgovinskog centra.

CBS je objavio da se radi o 29-godišnjem Sajfulu Habibulaevicu Saipovu, koji živi u Tampi, u državi Florida, a ABC Njuz da je porijeklom sa Bliskog istoka.

Mediji javljaju da se napadač kamionetom zaletio na biciklističku stazu uz rijeku Hudson i duž 20-ak blokova udarao bicikliste i pješake.

Usput je udario u školski autobus u kojem su povrijeđene dvije odrasle osobe i svoje djece, a kada se zaustavio počeo je da trči ulicom, sa dva pištolja u ruci.

Kako javljaju, policija ga je upucala i prebačen je u bolnicu.

Gradonačelnik Njujorka Bil De Blasio i guverner Andru Kumo stigli su na lice mjesta.

Foto: Printscreen

“Osam ljudi je poginulo u današnjem napadu na Menhetnu i to je bio kukavički akt terora”, rekao je De Blasio na konferenciji za medije organizovanoj nakon napada.

Na toj konferenciji, De Blasio je poručio da je napad bio kukavički čin, jer je uperen prema nedužnim civilima, a guverner Kumo je rekao da je u pitanju napad usamljenika i da nema dokaza da je to dio šire zavjere, iako su pojedini mediji, pozivajući se na izvore, navodili da će slučaj biti tretiran kao teroristički napad. Ujedno, postojale su i tvrdnje, na osnovu izjava neimenovanih zvaničnika, da je napadač povikao: “Alahu Akbar”, pa je i komesar njujorške policije naveo da je napadač muškarac (29), da je bio naoružan “pejnt-bol” pištoljem i lažnim pistoljem, kao i da je po izlasku iz vozila uzvikivao poruke koje upućuju na to da je riječ o terirističkom aktu.

Predsjednik SAD je informisan o napadu, saopštili su zvaničnici, a njegova supruga Melanija Tramp kratko je objavila na Twitteru: “Slama mi se srce za Njujorkom danas. Mislimo i molimo se dok pratimo situaciju”.

Nešto kasnije, oglasio se i Tramp na toj društvenoj mreži.

“U Nujorku izgleda kao još jedan napad bolesne i poremećene osobe. Policija pomno prati dešavanja. Ne u SAD”.

Na terenu je veliki broj pripadnika policije i specijalnih jedinica, kao i službenika Federalne službe bezbjednosti (FBI).

Prema navodima, svi povređeni prvu pomoć su dobili na licu mjesta, nakon čega su odvedeni u najbližu bolnicu.

“Dogodio se udes… On je izašao iz jednog od vozila i imao je dva oružja. Trčao je po ulici Čambers i neko je počeo da ga juri. Čuo sam između četiri i šest pucnjeva nakon čega su svi počeli da bježe”, rekao je Lait Bahluli (14), učenik obližnje srednje škole.

Iz njujorške policije je saopšteno da se ne traga za drugim počiniteljima, a stanovništvo je upozoreno da izbjegava ulice u blizini incidenta.

Izvor: Blic.rs, Vijesti.me, Jutarnji.hr

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!