ODT: Podignut optužni predlog protiv zamjenika generalnog sekretara Vlade Nikole Kandića i njegovog vozača

„Okrivljenom N.K. se stavlja na teret da je, 2. maja 2021. godine, oko 20,00 časova, na raskrsnici ulica serdara Jola Piletića i Jovana Tomaševića, u Podgorici, kao vozač vozila ‘mercedes’, u vlasništvu Vlade Crne Gore, vozeći pod dejstvom alkohola i nepoštujući zabranu prolaska kroz raskrsnicu na crveno svijetlo na semaforu, izazvao saobraćajnu nezgodu, tako što je udario u drugo vozilo, koje se propisno kretalo, usljed čega je saputnica u tom vozilu zadobila lake tjelesne povrede, a koju je potom okrivljeni ostavio bez pomoći, jer je napustio mjesto nezgode“, piše u saopštenju

Osnovno državno tužilaštvo podnijelo je optužni predlog protiv zamjenika generalnog sekretara Vlade Nikole Kandića kojeg terete za krivična djela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi.

To je saopštio portparol ODT Podgorica, tužilac Vukas Radonjić, dodajući da Kandićevog vozača Aleksu Ćirovića terete za krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, prenosi portal Luča.

„Okrivljenom N.K. se stavlja na teret da je, 2. maja 2021. godine, oko 20,00 časova, na raskrsnici ulica serdara Jola Piletića i Jovana Tomaševića, u Podgorici, kao vozač vozila ‘mercedes’, u vlasništvu Vlade Crne Gore, vozeći pod dejstvom alkohola i nepoštujući zabranu prolaska kroz raskrsnicu na crveno svijetlo na semaforu, izazvao saobraćajnu nezgodu, tako što je udario u drugo vozilo, koje se propisno kretalo, usljed čega je saputnica u tom vozilu zadobila lake tjelesne povrede, a koju je potom okrivljeni ostavio bez pomoći, jer je napustio mjesto nezgode“, piše u saopštenju.

Objašnjeno je da se Ćiroviću stavlja na teret da se, nakon što je okrivljeni N.K. napustio mjesto nezgode, policijskom službeniku Centra bezbjednosti Podgorica, lažno predstavio kao vozač vozila “mercedes”, čime ga je doveo u zabludu.

„Zbog čega je u zapisniku o uviđaju, kao vozač vozila koje je prouzrokovalo nezgodu, naveden okrivljeni A.Ć. a ne okrivljeni N.K.“

Foto: Portal Luča

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!