Horor u Tokiju: Pronađeno devet raskomadanih tijela, dvije glave u zamrzivaču, motorna testera, uhapšen 27-godišnjak

Lokalni mediji javljaju da je tijela raskomadao u kupatilu, a u njegovoj sobi je pronađena motorna testera kojom se koristio. Od pronađenih tijela jedno je muško, ostalih osam su ženska

Foto: Printscreen

Japanska policija je uhapsila 27-godišnjeg muškarca nakon što su policajci pronašli devet tijela u hladnjači u njegovom stanu u predgrađu Tokija.

Prema policijskim izvorima, dva tijela su imala odsječene glave, javlja Telegraph.

“Istina je da sam pokušao da sakrijem tijela ljudi koje sam ubio, kako bih uništio dokaze”, rekao je Takahiro Shiraishi policiji nakon hapšenja.

Lokalni mediji javljaju da je tijela raskomadao u kupatilu, a u njegovoj sobi je pronađena motorna testera kojom se koristio. Od pronađenih tijela jedno je muško, ostalih osam su ženska, piše Jutarnji.hr.

Policija je do Takahira došla tragajući za nestalom 23-godišnjakinjom koja je posljednji put viđena u zapadnom dijelu Tokija. Vjeruje se da je Takahira upoznala online, nakon što je odgovorio na objavu koju je stavila na stranici posvećenoj samoubistvima, gdje je izjavila kako želi da se ubije. Prije toga je na Twitteru napisala kako “traga za nekim ko bi umro s njom”.

Poruke koje je razmjenjivala s Takahirom otkrio je njen brat, a nakon što je obavijestio policiju pronađeni su i snimci sa nadzornih kamera na stanici nedaleko od njenog doma i na stanici pored njegovog stana.

Policija je pronašla dvije odsječene glave u prenosivom zamrzivaču na ulazu u stan, prije nego što su otkrili i ostala tijela, koja su bila u nekoliko velikih kutija u stanu.

Policija će protiv Takahira podići optužnicu, a preostalih osam žrtava pokušaće da identifikuju putem DNK analize. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!