Vučević ušao u klub 40: Baranin protiv Bruklina postigao 41 poen (VIDEO)

Vučević je postao tek šesti igrač sa ovih prostora koji je u najjačoj ligi na svijetu stigao do brojke od 40 i više koševa

Foto: Printscreen

Crnogorski as Nikola Vučević je zvijezda Orlanda, a njegovih 41 poen nije bio dovoljan da spriječi poraz svog kluba od Bruklina (126:121).

Baranin je postao tek šesti igrač sa ovih prostora koji je u najjačoj ligi na svijetu stigao do brojke od 40 i više koševa.

Rekorderi po broju postignutih poena su Hrvati Dražen Petrović i Bojan Bogdanović, koji su po jednom u karijeri postigli 44 poena.

Za njima slijedi Peđa Stojaković sa 42 koša, a poslije Vučevića na listi su Slovenac Goran Dragić i Srbin Nikola Jokić sa 40 poena, pišu “Vijesti”.

Najefikasniji Evropljani, koji su prebacili 50 poena, su Francuz Toni Parker, koji jednom ubacio 55, i najbolji evropski igrač svih vremena Dirk Novicki sa 53 koša.

Vučević je daleko najuspješniji kada su u pitanju skokovi na jednoj utakmici –  centar Orlando Medžika je na jednoj utakmici uhvatio 29 lopti, što je apsolutni rekord franšize.

Od igrača sa ovih prostora su 20 ili više skokova imali samo još dva igrača – Vlade Divac je dva puta uspio da zabilježi 24 skoka, a Dino Rađa je jednom 20 puta bio prvi do lopte.

U asistencijama je rekorder Goran Dragić sa 18, a slijedi ga njegov sunarodnik Beno Udrih sa 17.

U ukradenim loptama prvo mjesto sa po šest ukradenih lopti na jednom meču dijele Divac, Dražen Petrović, Jarić, Stojaković i Udrih.

Apsolutni rekorder u blokadama je Vlade Divac koji je imao 12 blokada na jednom meču. 

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!