Vučević ušao u klub 40: Baranin protiv Bruklina postigao 41 poen (VIDEO)

Vučević je postao tek šesti igrač sa ovih prostora koji je u najjačoj ligi na svijetu stigao do brojke od 40 i više koševa

Foto: Printscreen

Crnogorski as Nikola Vučević je zvijezda Orlanda, a njegovih 41 poen nije bio dovoljan da spriječi poraz svog kluba od Bruklina (126:121).

Baranin je postao tek šesti igrač sa ovih prostora koji je u najjačoj ligi na svijetu stigao do brojke od 40 i više koševa.

Rekorderi po broju postignutih poena su Hrvati Dražen Petrović i Bojan Bogdanović, koji su po jednom u karijeri postigli 44 poena.

Za njima slijedi Peđa Stojaković sa 42 koša, a poslije Vučevića na listi su Slovenac Goran Dragić i Srbin Nikola Jokić sa 40 poena, pišu “Vijesti”.

Najefikasniji Evropljani, koji su prebacili 50 poena, su Francuz Toni Parker, koji jednom ubacio 55, i najbolji evropski igrač svih vremena Dirk Novicki sa 53 koša.

Vučević je daleko najuspješniji kada su u pitanju skokovi na jednoj utakmici –  centar Orlando Medžika je na jednoj utakmici uhvatio 29 lopti, što je apsolutni rekord franšize.

Od igrača sa ovih prostora su 20 ili više skokova imali samo još dva igrača – Vlade Divac je dva puta uspio da zabilježi 24 skoka, a Dino Rađa je jednom 20 puta bio prvi do lopte.

U asistencijama je rekorder Goran Dragić sa 18, a slijedi ga njegov sunarodnik Beno Udrih sa 17.

U ukradenim loptama prvo mjesto sa po šest ukradenih lopti na jednom meču dijele Divac, Dražen Petrović, Jarić, Stojaković i Udrih.

Apsolutni rekorder u blokadama je Vlade Divac koji je imao 12 blokada na jednom meču. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!