Zahvalili se fudbalerima na uspjehu: ZK “Bihor” organizovao zabavno veče

“Skoro da nije bilo ozbiljnije fudbalske smotre gdje naš tim, na čelu sa istinskim sportskim entuzijastama Mustafom Muhovićem i Tufom Čivovićem, nije osvojio pehar. Hvala vam momci, istinski sportisti. Pokazali ste kako se fer i sportski dolazi do velikih pobjeda”, rekao je predsjednik UO ZK “BIHOR”, Esko Halilović

Motivisani uspjehom svojih fudbalera, koji su osvojili prvo mjesto na tradicionalnoj smotri fudbala koja se svake godine u junu održava na sportskim terenima grada Cesanža, iz ZK “Bihor” su u Centru za kulturu u Rumelanžu organizovali zabavno veče.

Sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a prisutne je zabavljao pjevač Mirsad Taraniš.

Spletom igara sa prostora Balkana predstavilo se KUD “Evropa”.

Predsjednik UO ZK “BIHOR”, Esko Halilović, je rekao da to udruženje daje sve od sebe kako bi se na polju sporta i kulture postizali što zapaženiji rezultati, da bi na taj način bili prepoznati kako u Luksemburgu, tako i u zemlji porijekla.

“Skoro da nije bilo ozbiljnije fudbalske smotre gdje naš tim, na čelu sa istinskim sportskim entuzijastama Mustafom Muhovićem i Tufom Čivovićem, nije osvojio pehar. Hvala vam momci, istinski sportisti. Pokazali ste kako se fer i sportski dolazi do velikih pobjeda”, rekao je Halilović.

Na smotri učestvuje šezdesetak ekipa doseljenika iz raznih zemalja svijeta u Luksemburg, a ekipa ZK “Bihor” svake godine osvaja prvo ili drugo mjesto.

Faiz Softić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!