Zločin u Sjenici: Mubera zvala policiju i priznala ubistvo Anela Papića

U sjeničkoj policiji zvanično nisu htjeli da potvrde informaciju o Muberinom pozivu i priznanju zločina, ali da su ona i Senad najavili dolazak u Srbiju zna i njen rođeni brat Mujo K. iz Prijepolja, kao i advokatska kancelarija u Novom Pazaru sa kojom je bračni par kontaktirao

Senad i Mubera Muhović (Foto: Facebook)

Razrješenje ubistva Anela Papića (32) očekuje se svakog momenta, a kako “Blic” saznaje, osumnjičena Mubera Muhović telefonom je zvala policiju u Sjenici, priznala zločin i najavila povratak u Srbiju. Sa njom u Srbiju dolazi i njen suprug Senad Muhović, koji je takođe osumnjičen za stravičan zločin.

“Mubera je zvala policiju. Priznala je da je ubila Anela i rekla je da će doći. Kakvu ulogu je u ubistvu imao njen suprug Senad za sada niko ne zna. Možda su oboje namamili Anela u šumu u kojoj je ubijen, možda su ga oboje ubili, a moguće je da je Senad pomogao Muberi da sakrije tragove zločina, pa su tako oboje ostavili svoj DNK”, kažu za “Blic” rođaci ubijenog Anela.

U sjeničkoj policiji zvanično nisu htjeli da potvrde informaciju o Muberinom pozivu i priznanju zločina, ali da su ona i Senad najavili dolazak u Srbiju zna i njen rođeni brat Mujo K. iz Prijepolja, kao i advokatska kancelarija u Novom Pazaru sa kojom je bračni par kontaktirao.

Oni su od ove kancelarije tražili da posreduju sa pravosudnim organima u procesu njihovog povratka i predaji, obećali da će ispričati kako je došlo do Anelovog ubistva, a zauzvrat tražili da policija garantuje bezbjednost njima, njihovoj djeci i porodici, piše “Blic”.

Muberin brat Mujo u razgovoru sa “Blic” kaže da se sa sestrom, od njihovog bekstva iz Srbije, čuo nekoliko puta.

“Pitao sam je da li su ubili Anela, da li je moguće da su ubice. Rekla mi je: ‘Molim te, ne pitaj me, bar nam ti vjeruj’, kaže Mujo.

Prema njegovim riječima, Mubera i Senad su posljednjih dana bili u Njemačkoj, ali ne u gradu u kome je Senad ranije živio.

“Ne znam tačno gdje su, ali vjerujem da su već krenuli za Srbiju. Meni je važno da su njihova djeca dobro. Čuo sam se sa obje sestričine, a šta će biti kad se vrate vidjećemo. Nije nam lako poslije svega šta se desilo, ali ćemo im pomoći koliko god možemo. Mubera je rekla samo da će istina izaći na vidjelo kad se vrati, pa ćemo vidjeti”, kaže Mujo.

Njegova porodica znala je za tajnu ljubavnu vezu između Mubere i Anela.

Anel Papić (Foto: Facebook)

“Požalila mi se da je imala probleme sa njim. Sad čujem i da je policija listingom telefona pronašla poruke u kojima joj je Anel prijetio, ucjenjivao. Ona nije željela da miješa ni svoju ni Senadovu porodicu u to, zato je i ćutala, ali kad se vrati, valjda će sve reći. Vidjećemo šta se tačno desilo, ali šta god da je bilo moglo je da se riješi na drugi način. Ubistvo je najgori mogući scenario. Uništilo je tri porodice – i Anelovu, i Senadovu, i našu. Moji roditelji ovo jako teško preživljavaju, posebno zbog djece”, kaže Muberin brat.

Anel Papić nestao je u petak ujutru oko devet sati, nakon što je roditeljima i supruzi sa kojom ima dijete rekao da ide u grad da se ošiša. Pošto se nije vratio kući do ponoći, njegov otac Ahmo prijavio je nestanak policiji, a u subotu ujutru pronašao je Anelovo tijelo, na putu ka Muberinoj kući.

Kako je utvrđeno, Anel je ubijen udarcima kamenom, a onda je njegovo tijelo pokriveno granjem, poliveno benzinom i zapaljeno.

Kako je za “Blic” ranije izjavio Anelov otac, vatra se očigledno ugasila, pa je Anelova koža samo oprljena, a ne i spaljena.

Upravo je otac i ukazao policiji na vezu Anela i Mubere kao mogućeg motiva zločina, a policija je na mjestu zločina pronašla tragove i Mubere i Senada.

Od njih dvoje, međutim, već nije bilo ni traga. Sa djecom su pobjegli iz Srbije pola sata poslije zločina.

Senad je, inače, posljednjih godina radio u Njemačkoj, a prošlog utorka se vratio u Srbiju. Trebalo je da sa sobom u Njemačku povede i suprugu i dvije ćerke, kojima je sredio papire za boravak u inostranstvu. Anel, koji je sa Muberom bio u dugogodišnjoj tajnoj ljubavnoj vezi, saznao je za Senadovu namjeru i pokušao je da ljubavnicu zadrži u Srbiji. Šta se tačno dogodilo kobnog petka, moći će da otkriju tek Mubera i Senad. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!