Članovi bande Pink Panther pokušali da opljačkaju hrvatsku delegaciju u Beogradu

Kako se sumnja, članovi te kriminalne grupe imali su informacije da neko iz Kolindine svite ima skupocjeni nakit. Ujedno se vjeruje da su željeli i da Srbiju dovedu u neugodnu situaciju. Vjeruje se da su imali dobre informacije gdje su policajci i drugo osiguranje, ali da nisu računali na budnost sigurnosnih službi, odnosno pripadnika BIA

Foto: Printscreen

Članovi hrvatske delegacije koji su s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović otišli na inauguraciju novog srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, bili su na meti međunarodne bande Pink Panther.

Prema pisanju srbijanskih medija, u jednom elitnom beogradskom hotelu, gdje je odsjela hrvatska delegacija, poznati lopovi pokušali su da provale u sobu, ali su ih presreli agenti srpske obavještajne agencije BIA.

“Meta pantera su, po svemu sudeći, bili ljudi koji su doputovali u pratnji hrvatske predsjednice. Oni su odsjeli u tom hotelu, dok je Kolinda Grabar Kitarović odsjela u Hayatu. Kako se sumnja, članovi te kriminalne grupe imali su informacije da neko iz Kolindine svite ima skupocjeni nakit. Ujedno se vjeruje da su željeli i da Srbiju dovedu u neugodnu situaciju. Vjeruje se da su imali dobre informacije gdje su policajci i drugo osiguranje, ali da nisu računali na budnost sigurnosnih službi, odnosno pripadnika BIA”, pojasnio je povjerljivi izvor za “Alo”.

Prema riječima istog izvora, lopovi su se začudili kad su u hodniku hotela vidjeli agenta BIA-e, prenosi “Avaz”.

“Reakcija provalnika bila je zapanjujuća, pomalo i smiješna kad su ih po leđima ‘bocnuli’ agenti BIA-e dok su oni pokušavali da provale. Sve je odrađeno u tišini da se gosti ne bi uznemirili. Odmah su obaviješteni i policajci koji su osumnjičenima stavili lisice”, kazao je izvor.

On dodaje da hapšenjem osumnjičenih slučaj nije završen. Naprotiv, pokrenuta je istraga na koji način su upali u hotel i prošli neopaženo do sprata na kojem je boravila hrvatska delegacija.

“Pokrenuta je i interna istraga u okviru MUP-a kako bi se utvrdilo tačno kako su osumnjičeni prošli pored njihovog osiguranja. Istraga treba da utvrdi gdje su bili policajci i šta su radili, odnosno da se otkloni ili utvrdi njihova eventualna odgovornost. BIA je istovremeno pokrenula istragu da otkrije zašto se na meti našla baš hrvatska delegacija”, tvrdi isti izvor.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!