Sastanak ministra Šehovića sa predstavnicima Fondacije “Gusinje: Završetak sportskih terena do kraja 2018.

Ministar je podsjetio na posvećenost Vlade ravnomjernom regionalnom razvoju i ukazao na brojne kapitalne projekte koji se realizuju u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na više od dva miliona eura, koliko je kapitalnim budžetom za narednu godinu predloženo za opštine Plav i Gusinje

Projekat izgradnje sportskih terena u okviru Osnovne škole “Džafer Nikočević” u Gusinju, koji je inicirala Fondacija “Gusinje”, biće nastavljen, a ukoliko se radovi budu odvijali planiranom dinamikom, projekat će biti završen do kraja 2018. godine.

To je zaključeno tokom posjete ministra prosvjete, dr Damira Šehovića, Sjedinjenim Američkim Državama od 2. do 7. decembra.

Ministar je podsjetio na posvećenost Vlade ravnomjernom regionalnom razvoju i ukazao na brojne kapitalne projekte koji se realizuju u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na više od dva miliona eura, koliko je kapitalnim budžetom za narednu godinu predloženo za opštine Plav i Gusinje.

Izgled budućih terena u 3D verziji (Foto: gusinjefoundation.org)

“Šehović se, u okviru posjete, u Generalnom konzulatu Crne Gore, susreo i sa predstavnicima Fondacije ‘Gusinje’, na čelu sa Brahom Radončićem, i imao više sastanaka sa brojnim predstavnicima crnogorske dijaspore. Tokom ovih susreta bilo je riječi o uspostavljanju tješnje saradnje u vezi sa obrazovnim potrebama naših iseljenika u smislu jačanja veza sa matičnom državom, kao i o potencijalnim ulaganjima u obrazovnu infrastrukturu Crne Gore. Sastancima su prisustvovali generalni konzul u konzulatu Crne Gore u Njujorku Željko Stamatović, konzul Amer Cikotić i predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić”, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

Kako navodi sajt gusinjefoundation.org, teren za mali fudbal/rukomet imaće tribinu sa 288 mjesta za sjedjenje, tri mjesta namijenjena osobama sa posebnim potrebama, ložu za novinare, svlačionicu za igrače i dva sanitarna čvora dostupna gledaocima.

Svlačionica, bruto površine 71,06 kvadratnih metara, nalazi se u centralnom dijelu tribine. Sadrži, između ostalog, dvije prostorije za presvlačenje i dva kupatila sa zasebnim wc-ima.

Izgled budućeg terena u 3D verziji (Foto: gusinjefoundation.org)

Tribina za košarku/odbojku sadrži 227 mjesta za sjedjenje, ložu za novinare, svlačionicu za igrače i sanitarni čvor dostupan gledaocima za korišćenje. Bruto površina svlačionice iznosi 71,06 kvadratnih metara.

Šehović je na manifestaciji “Veče dijaspore 2017”, koja je održana u Njujorku, zahvalio crnogorskoj dijaspori na nesebičnoj podršci koju pruža Crnoj Gori i brojnim projektima koji su su zahvaljujući njoj realizovani, posebno u opštinama Gusinje i Plav. Iskazao je i očekivanje da će i u narednom periodu biti sprovođene slične aktivnosti.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!