Video koji će vas rasplakati: Draženova majka upoznala djevojku koja je bila u “golfu” u kojem joj je sin poginuo

Hilal Edebal, bivša turska košarkašica koja je bila s Klarom i Draženom u kobnom crvenom “golfu”, doživjela je teške tjelesne povrede i život joj nakon nesreće nikad nije bio isti. Probala je i da se ubije…

Foto: Printscreen

Bivša djevojka pokojnog košarkaškog Mozarta Dražena Petrovića, Klara Szalatny, nikad poslije nesreće nije dala izjavu za medije. Kao da je veliku bol odlučila zauvijek da zaključa u sebi.

Nakon nesreće se udala za Olivera Bierhoffa i nastavila s normalnim životom.

Međutim, nije i Hilal Edebal, bivša turska košarkašica koja je bila s Klarom i Draženom u kobnom crvenom “golfu”. Ona je doživjela teške tjelesne povrede i život joj nakon nesreće nikad nije bio isti. Probala je i da se ubije…

Draženova majka Biserka Petrović izrazila je želju da je upozna, piše portal 24sata.hr.

“Želja mi je da dođem u Istanbul i upoznam košarkašicu koja je bila sa Draženom u autu”.

Foto: Printscreen

Želju joj je ispunila TV kuća TRT World. Njihova novinarka Semra Hunter povela je Biserku u Istanbul, gdje se susrela sa Hilal.

Cijeli video je vrlo emotivan, a trenutak u kojem su se njih dvije susrele i spontano zagrlile pogledajte od 10:10 pa nadalje.

Hilal nije znala da je bila u kobnom automobilu. Sudar joj je ostavio trajne posljedice na mozak, prouzrokovavši amneziju zbog koje pati od golemih rupa u sjećanju, psihičkih slomova i problema u ponašanju.

“Zašto je Petrović, čovjek takvog statusa i bogatstva, morao da putuje iz Njemačke za Zagreb baš automobilom, ne avionom? Zašto sam ja baš tada morala biti u Njemačkoj”, neka su od pitanja koja su godinama mučila danas 47-godišnjakinju…

“Na kraju, je li Dražen bolje prošao od mene? Bi li bilo bolje da nisam preživjela?”

Krenula je na terapije, a dugo vremena je provodila na liječenju.

Foto: Printscreen

“Bilo mi je vrlo teško. Dugo vremena sam bila na terapijama. U potpunosti sam izgubila pamćenje. Nisam prepoznavala ništa u Münchenu, gradu u kojem sam odrasla. Gdje god da sam pošla, roditelji su morali da me dovode natrag”.

Koliko joj je bilo teško dočarava pokušaj samoubistva. Njeni roditelji su doživjeli vrlo potresnu situaciju kada je Edebal pokušala da se ubije. Htjela je da skoči sa 17. sprata tokom rehabilitacije.

“Nisam planirala da skočim da bih se ubila. Željela sam da se probudim iz sna. Mislila sam da ću, kad skočim, prestati da sanjam ovu moru”.

Pogledajte video: 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!