Upucan američki kongresmen Stiven Skalis, napadač preminuo

Skalis je ranjen u kuk i u stabilnom je stanju. Trenutno je u bolnici u Vašingtonu. Motiv pucnjave još nije poznat. Kako prenose mediji, ranjeno je još petoro ljudi

Foto: Printscreen

Američki kongresmen Stiven Skalis upucan je u Aleksandriji, u Virdžiniji, tokom treninga republikanaca za kongresnu dobrotvornu bejzbol utakmicu.

Skalis je ranjen u kuk i u stabilnom je stanju.

Trenutno je u bolnici u Vašingtonu.

Motiv pucnjave još nije poznat. Kako prenose mediji, ranjeno je još petoro ljudi, piše Glas Amerike.

Predsednik Donald Tramp saopštio je na konferenciji za novinare u Bijeloj kući da je napadač preminuo od povreda zadobijenih tokom oružanog obračuna sa policijom.

Predsjednik je potvrdio da je pedesetjednogodišnji kongresmen Skalis u stabilnom stanju.

“On je prijatelj i patriota koji će se oporaviti”, rekao je Tramp.

Napadač je identifikovan kao 66-ogodišnji Džejms T. Hodžkinson iz mesta Belvil u Ilinoisu.

Republikanski kongresmen iz Južne Karoline Džef Dankan rekao je da je napuštao trening kada je sreo čovjeka za kojeg se sada vjeruje da je bio Hodžkinson.

“Pitao me je da li treniraju demokrate ili republikanci. Ja sam mu rekao, on mi se zahvalio i otišao”, ispričao je Dankan.

Predsjednik Donald Tramp prethodno je rekao da zajedno sa potpredsjednikom Majkom Pensom pažljivo prati situaciju.

“Duboko nas je pogodila ova tragedija. Naše misli i molitve su sa članovima Kongresa, njihovim osobljem, policijom sa Kapitol Hila i svima ostalima koji su napadnuti”, rekao je Tramp.

Kongresmen Skalis je visoko rangiran republikanac u Predstavničkom domu Kongresa. Njegov kolega, republikanac Mo Bruks, rekao je za CNN da Skalis kada je ranjen “nije mogao sam da se pomjera” i da ga je on odvukao dalje od pucnjave, dok je još trajala.

Bruks je rekao da je napadač stajao iza ograde terena i da je ispalio od deset do 20 metaka iz puške.

Republikanac Džef Flejk rekao je da je vidio incident i da je prošlo barem deset minuta prije nego što je napadač upucan. Flejk je napadača opisao kao bijelca, starosti od 40 do 50 godina, koji je nosio plavu majicu. Policija u Aleksandriji rekla je da je situacija sada stabilna. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!