Direktor Opšte bolnice Berane i dva ljekara na bolničkom liječenju od korone

Tačno je da sam zaražen virusom korona. Poslije početnih tegoba osjećam se bolje. Tačno je i to, da se pored mene, na bolničkom liječenju nalaze još dva doktora Opšte bolnice, kao i nekoliko zdravstvenih radnika iz beranskog Doma zdravlja, rekao je Dabetić

Foto: bolnicaberane.com

Institut za javno zdravlje registrovao je juče još dva smrtna slučaja i 230 novozaraženih od virusa korone, dok se u Opštoj bolnici Berane usložnjava situacija, pošto se među 63 inficirana pacijenta, nalazi i direktor te ustanove Budimir Dabetići još troje ljekara, piše “Dan”.

Dabetić je potvrdio “Danu” da se sa još dva ljekara nalazi na liječenju, a da bolnicom trenutno upravlja doktor Vujica Ljubić.

Dabetić je juče kazao u izjavi za “Dan” da se već nekoliko dana liječi na odjeljenju Opšte bolnice gdje se nalaze pacijenti oboljeli od virusa korona.

“Tačno je da sam zaražen virusom korona. Poslije početnih tegoba osjećam se bolje. Tačno je i to, da se pored mene, na bolničkom liječenju nalaze još dva doktora Opšte bolnice, kao i nekoliko zdravstvenih radnika iz beranskog Doma zdravlja”, rekao je Dabetić.

On je kazao da, i pored toga, Opšta bolnica raspolaže sa dovoljno ljekara koji rade na zbrinjavanju i liječenju oboljelih pacijenata.

“Imamo pet internista, četiri anestiziologa, kao i jednog epidemiologa koji, sa ostalim medicinskim osobljem, trenutno rade na zbrinjavanju inficiranih pacijenata. Takođe, uprava bolnice besprekorno obavlja postavljene zadatke, s tim što ustanovom trenutno rukovodi doktor Vujica Ljubić”, rekao je Dabetić.

On je, prenosi Portal Analitika, kazao da je epidemiološka situacija u Beranama složena i da neprekidno raste broj oboljelih. Međutim, kako je istakao, Opšta bolnica još uvijek ima dovoljno kapaciteta da zbrine pacijente kojima je potrebno bolničko liječenje.

“Na našim odjeljenjima na liječenju se nalazi preko 60 pacijenata inficiranih virusom korona. Svi su oni adekvatno smješteni, tako da nema mjesta panici. S obzirom na to da broj oboljelih raste, odlučili smo da, pored infektivnog i internog odjeljenja, i dio ginekološkog odjeljenja prilagodimo za smještaj novih kovid pacijenata”, pojasnio je Dabetić.

Po broju stanovnika Berane je opština koja je najteže pogođena epidemiološkom situacijom, jer je stopa aktivnih slučajeva koronavirusa pet puta veća od prosjeka.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!