Sjećate li se dječaka koji je od devete godine brinuo o imanju, sestri i bolesnom ocu: Radost zakucala u kuću Jelića, Milija se oženio (VIDEO)

Od prodaje mlijeka mjesečno se zaradi oko 3.000 dinara. Nije mnogo, ali kad se nema, svaki dinar je dragocjen. Svjestan sam da moram da se namučim, da desetogodišnjoj sestri Milici i ocu obezbijedim uslove za život. Žuljeve na rukama više i ne brojim. Traktor vozim od prvog razreda osnovne škole, umijem sa poljoprivrednim mašinama, govorio je mali – veliki Milija.

Osmjeh se, najzad, vratio na lica malih-velikih ljudi Milije i Milice Jelić iz sela Radobić kod Mionice, koje je život natjerao da prerano odrastu.

Milija Jelić iz Radobića kod Mionice od devete godine brine o teško bolesnom ocu, mlađoj sestri i cijelom imanju i na svojim plećima nosi teret koji bi i odraslima teško pao.

Kako je izjavio prije deset godina, njegov dan izgleda ovako – ustaje u pet ujutro, nahrani stoku, pomuze kravu, založi vatru, pripremi jelo, devet kilometara pješači od kuće do OŠ “Milan Rakić” u Mionici. Kad se vrati, opet obaveze na imanju. I tako svakog dana.

Foto: Printscreen/RTS

“Nemam mnogo vremena za učenje, ali opet postižem dobar uspjeh”, pričao je Milija u emisiji RTS-a “Kvadratura kruga”.

“Sam održavam četiri i po hektara zemlje, posijao sam pšenicu, grašak, ječam, muzem jednu kravu… Od prodaje mlijeka mjesečno se zaradi oko 3.000 dinara. Nije mnogo, ali kad se nema, svaki dinar je dragocjen. Svjestan sam da moram da se namučim, da desetogodišnjoj sestri Milici i ocu obezbijedim uslove za život. Žuljeve na rukama više i ne brojim. Traktor vozim od prvog razreda osnovne škole, umijem sa poljoprivrednim mašinama…”

Milija danas ima 23 godine, završio je školu, zaposlio se, postao pravi domaćin, a prije nešto više od miesec dana se oženio, prenosi “Kurir”.

Foto: Printscreen/RTS

Životi Milije i Milice Jelić izmijenili su se za samo mjesec dana, zahvaljujući nesebičnim ljudima koji su u životu, osim množenja i sabiranja, naučili i dijeljenje.

I podijelili su mnogo toga sa Milicom i Milijom i pokazali im da više nisu sami, ostavljeni i zaboravljeni.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!