Monika Levinski, najomraženija žena 20. vijeka: “U mom slučaju, vrijeme ne liječi baš sve”

“Moja porodica i ja smo se krili kod kuće, zabrinuti da ću otići u zatvor. Bila sam originalna meta istrage Keneta Stara i prijetila mi je kazna od 27 godina zbog potpisivanja lažne izjave i drugih navodnih zločina, a još gore je što sam tada mogla da se ubijem. U međuvremenu, Fox News je gradio svoj rejting na mojoj nesreći”, rekla je Monika koja je od tada postala borac protiv zlostavljanja, a redovna je na glavnim šoubiznis ceremonijama i “crvenim tepisima”

Monika Levinski (Foto: Printscreen)

Bila je, po ocjeni “The Guardiana”, najomraženija i najosramoćenija žena 20. vijeka. Dvije decenije poslije seksualnog skandala koji je kao sekretarica imala sa predsjednikom Amerike, Bilom Klintonom, Monika Levinski kaže da je sramota ne prolazi. Ipak, ona je na osnovu tog događaja izgradila ozbiljnu karijeru, a danas izgleda neprepoznatiljivo.

“Moj karakter, izgled i život su nemilosrdno napadnuti. Istina i fikcija su pomiješani u službi boljih rejtinga. Moja porodica i ja smo se krili kod kuće, zabrinuti da ću otići u zatvor. Bila sam originalna meta istrage Keneta Stara i prijetila mi je kazna od 27 godina zbog potpisivanja lažne izjave i drugih navodnih zločina, a još gore je što sam tada mogla da se ubijem. U međuvremenu, Fox News je gradio svoj rejting na mojoj nesreći”, rekla je Monika koja je od tada postala borac protiv zlostavljanja, a redovna je na glavnim šoubiznis ceremonijama i “crvenim tepisima”.

“Potpuno sam svjesna kako me ljudi gledaju. U mom slučaju, vrijeme ne liječi baš sve. Uvijek ću u očima javnosti ostati upamćena kao ljubavnica Bila Klintona”, priznaje ova žena koja se ozbiljno posvetial oporavku poslije svoje nepromišljene ljubavne afere.

Kaže da nije imala mnogo neprijatnosti, ali događaj iz 2005. godine i danas ne može da zaboravi.

“Sjedjela sam u baru u Londonu. Pričala sam sa jednom ženom, razgovor je trajao skoro sat vremena, da bi mi onda ona iznenada rekla da poznaje neke moćne ljude, da nisam smjela da dolazim u Englesku jer sam nepoželjna. Takve stvari, koliko god glupo djelovale, uvijek vam pravo u lice saspu vašu prošlost”.

Ono što je najviše pogodilo je bilo javno poniženje koje je doživjela u skandalu koji je trajno uticao na njen život.

“Nazivali su me glupačom i ku**om. Biti u središtu tog medijskog vrtloga bilo je zastrašujuće. Dosta toga imalo je i veze sa tim što sam žena. Naravno, šef me je iskoristio, ali ću uvijek ostati pri tome da se radilo o vezi na koju smo oboje pristali. Zlostavljanje je krenulo kasnije, kada sam postala žrtveni jarac kako bih zaštitila njegovu poziciju. Klintonova administracija, ostali političari i mediji su me žigosali, a taj je žig ostao jer je bio prožet moći”, smatra Levinski i tvrdi da je posle skandala odbila ponude koje bi joj donijele preko deset miliona dolara, prenosi gloria.rs.

Afera “Levinski” je odjeknula 1998. godine. Vijest da se između Monike Levinski i Bila Klintona dogodio seks, i to u Ovalnom kabinetu Bijele kuće, je priča koja je tada zasijenila sve svjetske vijesti.

Monika Levinski bila je “hrabra”, pa je otvoreno pričala da je sa tadašnjim predsjednikom Klintonom imala oralni seks. Klinton je prvo poricao na sudu, ali ga je čuvena plava haljina gospođice Levinski, koja je sadržala DNK dokaz, natjerala da se izvini javnosti zbog laži i da prizna aferu. On je kasnije okončao svoj predsječniki mandat, a Monika je živjela u Londonu gdje je magistrirala socijalnu psihologiju. Živjela je i u Los Anđelesu, Njujorku i Portlandu.

Za aferu sa predsjednikom se saznalo tako što je ona priznala koleginici Lindi Trip. Linda je tajno snimala sve razgovore sa Monikom i njenu tajnu saopštila agentima FBI. Pozvala je na ručak i uvela u zamku – agenti su je odveli u hotelski sobu punu tužilaca. Rekli su joj da istražuju predsjednika SAD, koji je navodno seksualno uznemiravao stažistkinju iz Arkanzasa Paulu Džons. Rekli su joj da mora da sarađuje, i u suprotnom joj zaprijetili zatvorskom kaznom od 27 godina. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!