Šta se zna o Škaljarskom klanu: Pokušali atentat na Vučića, likvidirali jednog od vođa navijača Partizana

Likvidacije izvršavaju isključivo automatskom puškom sa velikim brojem ispaljenih metaka, što je garancija uspjeha. Pale automobil i ostavljaju pušku u njemu – to je potpis Škaljarskog klana

Detalj sa današnje akcije (Foto: Printscreen)

Više pripadnika najbrutalnijeg crnogorskog Škaljarskog klana uhapšeno je juče u restoranu “Durmitor” na Novom Beogradu. Čak i u kriminalnom miljeu pripadnike ove grupe bije glas da su okrutniji i od Zemunaca. Terete se za niz ozbiljnih zločina – likvidacije, pokušaj atentata na Aleksandra Vučića, reketiranje i trgovinu narkoticima.

Škaljarci su na velika vrata ušli tiho, nenadano, niotkuda i postali noćna mora domaće, regionalne i svjetske policije. Klan važi za jedan od trenutno najbrutalnijih, piše Telegraf.rs.

Kako prenosi “Avaz”, smatra se da su nastali kao produkt državnih službi, pripisuje im se više od 20 nikad razriješenih ubistava iz devedesetih i vjeruje se da imaju najbolje veze sa južnoameričkim narko-kartelima.

Nekako logično, imaju veze sa ljudima iz svijeta biznisa, politike, ali i policije.

Nekada je Škaljarski, zajedno s Kavačkim, bio jedan mafijaški klan, ali nakon nestanka 200 kilograma kokaina u španskoj luci Valensija počeo je krvavi rat koji se protezao sve do južne Afrike. Navodno je jedan od pripadnika klana uzeo robu kao vid naplate što se o njemu za vrijeme dok je bio u zatvoru nisu brinuli na način na koji je on smatrao da treba. Od tada počinje “klanje”.

Likvidacije izvršavaju isključivo automatskom puškom sa velikim brojem ispaljenih metaka, što je garancija uspjeha. Pale automobil i ostavljaju pušku u njemu – to je potpis Škaljarskog klana.

Sumnja se da upravo ovaj klan stoji iza ubistva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, jednog od vođa navijača Partizana, koje se dogodilo u oktobru prošle godine. Način izvršenja likvidacije podsjeća na njihov.

Kao mogući motiv ubistva pominje se i to što je nekoliko dana prije ubistva Stanković opalio šamar Filipu Koraću, pripadniku Bojovićevog klana.

Jovica Vukotić, vođa Škaljaraca, navodno je pod zaštitom Luke Bojovića i Filipa Koraća, koji se vode kao najmoćniji ljudi u srpskom podzemlju.

Tri mjeseca kasnije pripisano im je i ubistvo Milomira Jovanovića, u javnosti poznatog kao kum Dejana Stojanovića Keke, jednog od najvećih dilera na Novom Beogradu.

U akciji koju je srbijanska policija juče sprovela u beogradskom restoranu “Durmitor”, uhapšeno je deset Škaljaraca: Aleksandar J, Milan P, Ilija Z, Mališa V, Nemanja B, Mitar M, Miloš N, Marko P, Nemanja N. i Zvonimir K. Među njima, ipak, nema Vukotića.

Vođa Škaljaraca se relativno skoro stvorio u Kotoru, sa bogatstvom koje se procjenjuje na stotine miliona eura. Taj novac “napravio” je van Crne Gore, preprodajom droge, jer Škaljarci isključivo rade sa drogom. Kada je njemu i njegovoj ekipi uskraćen manevarski prostor po Evropi, došli su kući, u rodni Kotor, jer je većina momaka iz ekipe iz Kotora i tu su počeli problemi koji su nastali u poslu sa drogom. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!