Monstruozno ubistvo u Plavu: Uhapšeni Marko Šoškić (24) iz Brezojevice i Aleksandar Konatar (35) iz Bijelog Polja

Kada je došao svijesti, Vuk je zatekao mrtvu suprugu i pokidane telefonske žice, nakon čega se uputio do prvih komšija i rođaka, odakle je pozvao policiju. Inspektori utvrđuju šta je presudilo da provalnici od tolikih kuća u Brezojevicama napadnu baš tu. Dašići su živjeli u kući udaljenoj samo pedeset metara od regionalnog puta Plav – Gusinje, u blizini restorana “Akva park

Juče ispred Dašićeve kuće

Plavska policija uhapsila je Marka Šoškića (24) iz Brezojevice i Aleksandra Konatara (35) iz Bijelog Polja, zbog sumnje da su na monstruozan način u noći između utorka i srijede provalili u porodičnu kuću porodice Dašić, ubili Gordanu Dašić (84) i brutalno pretukli njenog supruga Vuka Dašića (82).

Prema saznanjima “Vijesti”, novac koji je policija pronašla kod njih je bio krvav.

“Takođe su identifikovana i još dva lica od kojih je uzeta izjava u vezi sa krivičnim djelima prikrivanje i pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela”, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Plavska policija je juče u popodnevnim časovima došla do identiteta osumnjičenih lica.

“M. Š. je pronađen u mjestu u kojem je nastanjen, selo Brezojevice, dok je A. K. pronađen akcijom blokade saobraćajnica, u pokušaju udaljavanja sa naše teritorije. Nakon njihovog dovođenja u OB Plav, na osnovu konsultacija sa tužiocem, ova dva lica su lišena slobode. Time je ovo krivično djelo rasvijetljeno u istom danu kada je počinjeno”, navodi policija.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su M. Š. i A. K, 31. maja 2017. godine, nakon ponoći, maskirani upali u porodičnu kuću Dašića. u selu Brezojevice, i da su od bračnog para tražili da im predaju novac.

“Tom prilikom njih dvojica su, kako se sumnja, fizički nasrnula na supružnike i sa umišljajem i iz koristoljublja lišili života G. D, dok je V. D. zadobio povrede. M. Š. i A. K. su, sumnja se, iz kuće otuđili oko 600 eura i pušku, nakon čega su pobjegli sa lica mjesta. Policijski službenici su kod jednog od osumnjičenih pronašli veći dio otuđenog novca, a takođe je pronađena i otuđena puška. Osim toga, pronađeni su i izuzeti predmeti i tragovi za koje se sumnja da su u vezi sa izvršenjem krivičnog djela. Sve navedeno će biti upućeno u Forenzički centar radi vještačenja. Osumnjičeni M. Š. i A. K. će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu”, saopšteno je iz policije.

Dodaje se da su u toku konsultacije sa tužiocem u vezi sa druga dva lica, jer za jedno postoje indicije da je znao za krivično djelo i prikrio ga, dok za druge postoje indicije da je pomogao učiniocima nakon izvršenja krivičnog djela.

Tražeći novac, napadači su Gordanu Dašić ugušili, a njenog osamdesetdvogodišnjeg supruga povrijedili.

“Njegovo zdravstveno stanje je stabilno i biće brzo otpušten na kućno liječenje”, rečeno je “Vijestima” juče u beranskoj bolnici, gdje je Vuk hospitalizovan.

Razbojnici su u kuću ušli na silu – provaljivanjem vrata.

Izvori bliski istrazi tvrde da inspektori vjeruju da ih je bilo više i da su jedni pretresali kući, dok su drugi istvoremeno svirepo mučili i ubili Gordanu i pokušali da ubiju i njenog muža.

Kako “Vijesti” saznaju, sličnu priču policijskim inspektorima ispričao je i povrijeđeni starac.

On je to navodno rekao i bliskim rođacima, kod kojih se sklonio nakon što je došao svijesti poslije odlaska pljačkaša.

Isti izvor saopštio je “Vijestima” da je Vuk rekao da je vidio dva napadača koja su nakon provale vrata najprije nasrnula na njega. Kazao je da bi ih čak i prepoznao.

Starac ih je opisao kao jednog višeg i drugog nižeg rasta.

Njih dvojica su njega udarcima onesvijestili i ostavili, vjerovatno misleći da je mrtav, pa zatim skupa sa drugim saučesnicima nastavili da muče staricu i pretresaju kuću.

Gordana je, kako se vjeruje, ugušena krpom koja joj je ugurana u usta da ne bi dozivala u pomoć, ali će tačan uzrok smrti biti ustanovljen nakon obdukcije.

Kada je došao svijesti, Vuk je zatekao mrtvu suprugu i pokidane telefonske žice, nakon čega se uputio do prvih komšija i rođaka, odakle je pozvao policiju.

Inspektori utvrđuju šta je presudilo da provalnici od tolikih kuća u Brezojevicama napadnu baš tu.

Bračni par Dašić nije imao djece i živjeli su sami. 

Nije isključeno da su imali nešto ušteđevine.

Dašići su živjeli u kući udaljenoj samo pedeset metara od regionalnog puta Plav – Gusinje, u blizini restorana “Akva park”.

Neki od građani Plava i mještani prigradskog naselja Brezojevice kazali su da su šokirani stravičnim zločinom.

Rekli su da ne pamte da se nešto slično dogodilo skorije u njihovom kraju i kažu da sumnjaju da su počinioci razbojništva i svirepog ubistva možda i došli iz nekog drugog, susjednog grada.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!