Uhapšene ubice Gordane Dašić (84) iz Plava: Zločinci dobro poznavali žrtve

Trojica su sa područja opštine Plav, tačnije iz zaseoka Ekonomija, koji se nalazi u blizini mjesta zločina, tako da nema nikakve sumnje da su zločinci dobro poznavali žrtve. Dvije osobe su u bliskom srodstvu i prezivaju se Šoškić. Treća uhapšena osoba iz Plava preziva se Knežević. Jedan od učesnika teškog razbojništva i pljačke mirnih staraca koji su živeli sami, kako saznaju Novosti, građanin je Bijelog Polja i preziva se Konatar

Za svega nekoliko sati policija je uspela da rasvjetli svirepi zločin u Brezojevicama kod Plava, kada je u srijedu oko dva sata u svojoj kući ubijena Gordana Dašić (84), a teško povređen njen suprug Vuko (82). Uhapšene su tri osobe iz Plava i jedna iz Bijelog Polja, a policija traga za još nekoliko lica.

Kako Večernje Novosti saznaju iz pouzdanih izvora, za sada su uhapšena četvorica osumnjičenih, a za nekolicinom se još traga. Trojica su sa područja opštine Plav, tačnije iz zaseoka Ekonomija, koji se nalazi u blizini mjesta zločina, tako da nema nikakve sumnje da su zločinci dobro poznavali žrtve. Dvije osobe su u bliskom srodstvu i prezivaju se Šoškić. Treća uhapšena osoba iz Plava preziva se Knežević. Jedan od učesnika teškog razbojništva i pljačke mirnih staraca koji su živeli sami, kako saznaju Novosti, građanin je Bijelog Polja i preziva se Konatar.

Policija je razriješila čitav slučaj. Tragamo za još nekoliko sooba. Uhapšeni su priznali zločin, a pronađeni su i dokazi koji ih terete – puška koja je ukradena iz kuće Dašića i 300 eura. Novčance su bile okrvavljene, jer su bile u novčaniku teško povrijeđenog Vuka, koga su razbojnici tukli krvnički, zbog čega je on nekoliko puta padao u nesvjest – saznaju Novosti iz izvora bliskih istrazi.

Razbojnici su u kuću uglednih Dašića upali razbijajući vrata, a potom je uslijedila tortura kakva se ne pamti. Nesrećnu Gordanu su odvukli u drugu sobu, batinajući je. Tukli su je, a potom je ugušili krpom koju su joj stavili u usta.

Dok su tukli, Vuko je čuo kako jedna “ekipa” tumara po gornjem spratu kuće, ćza novcem, kojeg nijesu pronašli. Ubice su u jednom momentu čak imale u rukama džačić u kojemu je bilo 20.000 evra, ali su ga bacilli, ne pretresajući njegov sadržaj.

Kada je uspio da se nekako osvjesti, Vuko je izpuzao iz kuće i uputio sa ka prvom susjedu, bivšem policajcu.

Ubrzo je počela potraga, a policija je na Ekonomiji pronašla sumnjivo lice koje je pokušalo da “proda” priču kako je bio na nekoj sahrani i da je navodno iz Plava. Poslije par sati, četvorica svirepih ubica su stavljena iza brave a istražitelji su došli do nesumnjivih dokaza o ovom zločinu.

Vuko Dašić se nalazi na lječenju u beranskoj Opštoj bolnici. Pored polomljena tri rebra, ima broje povrede po cijelom telu, ali srećom nije životno ugrožen, javljaju Večernje Novosti.

 Portal Revije Fokus u Brezojevicama, gdje je ubijena Gordana Dašić (84): Vuk Dašić na svoju ruku izašao, pa vraćen u bolnicu, zlikovci ukrali pušku i 300 eura

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!