Raspisana potjernica za Svetozarom Marovićem

Predsjednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković saopštio se da je danas u 14 časova naredio izdavanje potjernice za Budvaninom koji je nedostupan državnim organima Crne Gore

Foto: Printscreen

Predsjednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković naredio je raspisivanje potjernice za Svetozarom Marovićem, osuđenim šefom budvanske kriminalne grupe.

Vučković je saopštio da je danas u 14 časova naredio izdavanje potjernice za Budvaninom koji je nedostupan državnim organima Crne Gore, pišu “Vijesti”.

“Prema operativnim saznanjima službenika Centra bezbjednosti Budva, imenovani osuđeni se ne nalazi na području Budve, već na liječenju u Beogradu, kako je to navedeno u dopisu 68 broj 02/240/17-6064 od 12.05.2017. godine”, piše u Vučkovićevom saopštenju.

Predsjednik kotorskog suda pojasnio je da je naredba izdata zbog pronalaska i dovođenja nekadašnjeg visokog funkcionera DPS-a na izdržavanje zatvorske kazne. Naredba je dostavljena kotorskoj policiji, koja će raspisati potjernicu.

Nekadašnji predsjednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore priznao je da je šef kriminalne grupe koja je budžet Budve oštetila za više desetina miliona eura. Sa tužiocima se nagodio da odleži tri godine i devet mjeseci u zatvoru, vrati nešto više od milion eura i uplati stotinu hiljada eura novčane kazne. 

Po presudi podgoričkog Višeg suda, prije nekoliko mjeseci trebao je da bude u spuškom zatvoru, ali je kaznu izbjegao navodnim liječenjem u Beogradu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!