Doktorka iz Sjenice koja je dobila otkaz u pekari sada još u težoj situaciji

U čekanju bijelog ljekarskog mantila, dr Jasmina se udala, a prije osam mjeseci dobila je sina… Sada, kako naglašava, ima i razlog više da se bori za posao. Medicinu u Beogradu je završila prije roka

Foto: Printscreen

Javnost u Srbiji, ali i u zemljama u okruženju, “upoznala je” dr Jasminu Tahirović (33) iz Sjenice prije dvije godine, kada su njene slike iz pekare, gdje je, da bi prehranila sebe i ostarjele roditelje, radila kao prodavačica hljeba, bureka i peciva, obišle tu državu i region.

Da ljekar prodaje burek u Beogradu ili Novom Sadu možda i nije neka vijest, ali da ljekar koji je, kao dr Jasmina, završio studije medicine u Beogradu prije roka, sa položenim državnim ispitom, šestomjesečnim stažom u Kliničkom centru Srbije, i da preživljava radeći u pekari i to u malenoj Sjenici i na siromašnom Pešteru, gdje bi svaki mlad i školovan čovjek trebalo da bude dragocjen, jeste neobično i zabrinjavajuće. Da nevolja po dr Jasminu bude veća, čim se njena slika pojavila u medijima, gazda pekare dao joj je otkaz.

“Imala sam neka obećanja da, dok se ne raspiše konkurs za ljekara, radim u jednoj privatnoj firmi na pakovanju čarapa, ali je i to propalo. U međuvremenu, raspisivan je konkurs za ljekara i dvoje mojih kolega je dobilo posao. Konkurs je, iz meni nepoznatih razloga, dva puta poništavan. Mada je bilo raznih obećanja, pa i iz vrha Ministarstva zdravlja, da ću se zaposliti, još čekam i nadam se”, kaže dr Jasmina Tahirović, pišu “Večernje novosti”.

Ponovo je raspisan konkurs za dva ljekara u Domu zdravlja u Sjenici…

“Konkurisala sam i strahujem… Ubjedljivo najduže čekam i ispunjavam sve uslove, ali se bojim… Nadam se da ću konačno raditi ljekarski posao za koji sam se školovala i koji mnogo volim. Mogla sam i ja da odem negde u inostranstvo, bilo je i takvih savjeta, ali sam čvrsto odlučila da se vratim u Sjenicu i budem uz roditelje koji su me školovali, ali i pomažem mojim sugrađanima”, ističe dr Jasmina Tahirović.

Konačnu odluko o “Jasmininoj sudbini” donijeće do kraja ovog mjeseca rukovodstvo Zdravstvenog centra u Užicu, čiji je dio i Dom zdravlja u Sjenici.

U čekanju bijelog ljekarskog mantila, dr Jasmina se udala, a prije osam mjeseci dobila je sina… Sada, kako naglašava, ima i razlog više da se bori za posao.

“Kad sam upisivala studije medicine nisam ni sanjala da ću bijeli mantil nositi u pekari gdje sam često, uz burek i hljeb, sugrađanima davala i ljekarske savjete. Ne potcenjujem pekarski, niti bilo koji drugi posao, ipak, žalosno je da ljekar, u čije je školovanje država uložila mnogo novca, prodaje hljeb i burek”, kazala je dr Jasmina Tahirović. 

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!