Australija: Tajno snimao više od 200 osoba u javnim toaletima, među njima i maloljetnici

Benjamin Moorhouse je uhapšen 22. marta, a optužnica ga tereti po pet tačaka za nedopušteno i kažnjivo snimanje osoba u privatnim trenucima zbog “seksualnog uzbuđenja i zadovoljavanja pohote”. Dvije tačke daju dodatnu težinu optužnici, s obzirom na to da je među snimljenim osobama i dvoje maloljetnika, mladić i djevojka mlađi od 16 godina

Muškarac iz Sydneya optužen da je tajno u javnim toaletima snimio više od 200 osoba, među kojima su bili i maloljetnici, na sudu je rekao da je to radio zbog “seksualnog zadovoljstva”, saopštio je danas sud.

Četrdesetogodišnji Benjamin Moorhouse navodno je tokom februara i marta postavio tajne kamere ispod umivaonika u javnim toaletima na nekoliko željezničkih stanica i u trgovačkom centru u Sydneyu i okolini, stoji u saopštenju suda. 

Uhapšen je 22. marta, a optužnica ga tereti po pet tačaka za nedopušteno i kažnjivo snimanje osoba u privatnim trenucima zbog “seksualnog uzbuđenja i zadovoljavanja pohote”.

Dvije tačke daju dodatnu težinu optužnici, s obzirom na to da je među snimljenim osobama i dvoje maloljetnika, mladić i djevojka mlađi od 16 godina.

Moorhouseov advokat je kazao da će njegov klijent priznati krivicu po svim tačkama optužnice, piše radiosarajevo.ba.

Lokalni mediji pišu da se optuženi danas pojavio pred sudom, a kaucija mu omogućuje da bude na slobodi.

Ponovno ročište zakazano je za 31. maj. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!