Otvoreno pismo američkog kolumniste lideru Sjeverne Koreje: Mali Une, pazi se Trampa, luđi je od tebe!

Mali Une, ako misliš da je ovaj američki predsjednik stabilna ličnost kao i njegovi prethodnici, uputio bih te na njegov Tviter nalog. Do sada je poslao 13.321 poruku sa znakom uzvičnika, 864 poruke sa dva uzvičnika, 432 sa tri, 146 sa četiri i, konačno, 57 sa pet uzvičnika (posljednji u avgustu: “Gdje je Hilari? Spava!!!!!”). Sada je okrenuo interpunkciju na tebe. Tokom posljednjih nekoliko godina, postalo je jasno da se obim njegovog javnog komentarisanja tvoje zemlje neće smanjivati

Foto: Youtube

Dejna Milbank, kolumnista “Vašington posta” i politički analitičar, napisao je satirično otvoreno pismo lideru Sjeverne Koreje Kim Džong-unu, koje prenosimo u cjelosti.

Za:

Počasni Kim Džong Un

Veliki nasljednik

Sunce XXI vijeka

Vrhovni vođa

Maršal Demokratske Narodne Republike Koreje

Pjongjang, Sjeverna Koreja

Poštovani gospodine Kim,

pišem Vam kako bih Vam uputio čestitku povodom 105. rođendana Vašeg pokojnog djeda.

Čuo sam o poteškoćama koje ste imali sa raketama ovog vikenda, ali budite uvjereni da je lansiranje bodrilo na hiljade muslimana u Džerziju.

Molim Vas, oprostite na bezličnoj prirodi ove prepiske, ali pitanje ovako važno i urgentno ne smijemo prepustiti poštanskom sistemu Sjeverne Koreje.

Svijet je trenutno najbliže nuklearnom ratu u posljednjih pedeset pet godina i želio sam da Vas upozorim da je čovjek kojem se suprotstavljate lud kao Bijeli zec iz “Alise u Zemlji čuda”.

Džong (ako Vas mogu tako zvati, ili više volite – Mali Une?), već nam je jasno da si i ti pomalo luckast, ili da si, kao što bi Džon Mekejn rekao, “ludo debelo dijete”. Zato smo tako brzo i pomislili da je tvoj tetak poslužio kao hrana psima nekoliko godina unazad.

Američki predsjednici godinama nisu željeli da ometaju vlast tvoje porodice kako bi izbjegli rat, ali to je sada prošlost.

Predsjednik Tramp se odavno koristi “teorijom ludaka”, koja je tvojoj porodici i te kako poznata – ako ljudi misle da ste neuračunljivi, držaće se na distanci. Međutim, Tramp toliko uvjerljivo “glumi” ludaka, da možemo samo da pomislimo da on to i jeste.

Možda ćete iznenaditi ovo što ću reći, ali ovdje u Americi imamo privilegiju da kritikujemo našeg vođu bez straha da će nam kafa biti otrovana i da ćemo se prevrnuti u 8jmkiuh9tr5f44444444444444444444444444444444u

Šala!

Poenta je sljedeća – ne znamo da li se naš predsjednik pretvara ili je zaista lud. I to ne možeš znati ni ti.

Foto: Youtube/Printscreen

Sigurno te nije zaobišla vijest da je na tvoje testiranje bombe već pripremio odgovor, koji mu se “javio” tokom običnog ručka u Floridi. Takođe, u toku “najljepšeg parčeta čokoladne torte ikad”, sa kineskim presjednikom Sijem Đinpingom, je odobrio raketni napad na Siriju, koju je greškom nazvao Irakom.

Mali Une, ako misliš da je ovaj američki predsjednik stabilna ličnost kao i njegovi prethodnici, uputio bih te na njegov Tviter nalog. Do sada je poslao 13.321 poruku sa znakom uzvičnika, 864 poruke sa dva uzvičnika, 432 sa tri, 146 sa četiri i, konačno, 57 sa pet uzvičnika (posljednji u avgustu: “Gdje je Hilari? Spava!!!!!”).

Trampova najuvjerljivija poruka posljednjih godina – sa petnaest uzvičnika – poslata je 2014. godine: “Nemoguće da su ovo te čuvene dodjele Oskara. UŽASNO!!!!!!!!!!!!!!!”

Sada je okrenuo interpunkciju na tebe. Tokom posljednjih nekoliko godina, postalo je jasno da se obim njegovog javnog komentarisanja tvoje zemlje neće smanjivati. “Denis Rodman je bio ili pijan ili drogiran (deluzivan) kad je rekao da želim ići u Sjevernu Koreju sa njim. Drago mi je što sam ga otpustio u Šegrtu!”, napisao je 2014. godine.

Ali, ovoga puta je Tramp u poziciji da šalje rakete, a ne samo da otpušta bivše košarkaše iz TV emisija, a njegov odgovor na trenutnu krizu je baš onakav kakav smo mogli i da očekujemo.

Praznike u Bijeloj kući, u društvu uskršnjeg zeca, Tramp je obilježio izjavom da Sjeverna Koreja mora “paziti na ponašanje”, ili će snositi posljedice. Ipak, još postoji šansa da će ga savjetnici umiriti. Najrazumnijim među njima se čini ministar odbrane Džim Metis, poznatiji kao Bijesni pas.

Iako su zabrinuti za mogućnost nuklearnog rata, Amerikanci ipak radije poklanjaju pažnju izborima u Džordžiji, koji će donijeti predstavnika u jednoj od 435 stolica u Kongresu. Takođe, više ih zanima i tužba koju je podnio “bijeli nacionalista” koji tvrdi da ga je Trampov rječnik uputio na nasilje. I upravo ovo mi je dalo ideju.

Džong, ako zaista želiš da napadneš Trampa, uradi to na američki način – pokreni tužbu. Istina, to mu se desilo više stotina puta, ali ova će biti posebna, jer možeš tvrditi da su te njegove riječi podstakle da pravite nuklearne rakete i naoružanje koje može pričiniti nezamislivu štetu.

Tako bi mogao uspjeti poput Pole Džouns, koja je u tužbi protiv bivšeg presjednika Bila Klintona zaradila i te kako veliku sumu novca i tako utrla put ka njegovom razrješenju s dužnosti.

Bojim se, ipak, da bi morao da predaš svoje nuklearno naoružanje kako bi se to desilo, ali Tramp bi takođe mogao priuštiti da ti ponudi značajno veću sumu od one koju je gospođa Džouns zaradila od Klintona.

Takođe, zahvaljujući filmu Seta Rogena i Džejmsa Franka, znam da voliš da slušaš Keti Peri i da piješ margarite. Ne želim da obećavam, ali mislim da možemo nagovoriti Keti da priredi nastup samo za tebe, ukoliko se odrekneš nuklearki. Ja bih ti već ustupio moj tajni recept za margarite.

Molim te da razmotriš ovu mirovnu alternativu.

Ukoliko želiš da ostaneš pri trenutnom stavu, bojim se da niko ne zna šta Tramp može uraditi. Čak ni on sam.

Izvor: Vijesti.me

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!