Nesvakidašnje: Jato pataka godinama, svake večeri u isto vrijeme, dolazi kod porodice Nikolić na večeru (VIDEO)

“Na ovom jezeru sada žive 32 patke, ali samo ovih osam dolazi baš ovdje svako veče. Ostale su na drugom kraju”, kaže Saša, koji hraneći patke oplemenjuje svoje slobodno vrijeme

Foto: Youtube/Printscreen

Jato od osam pataka sa jezera u Zrenjaninu svake večeri oko 19 sati na istom mjestu očekuje nekog iz porodice Nikolić ko će im donijeti večeru.

Iz tog razloga posljednje četiri godine ovo jato praktično se odomaćilo na ovoj lokaciji.

“Na ovom jezeru sada žive 32 patke, ali samo ovih osam dolazi baš ovdje svako veče. Ostale su na drugom kraju”, kaže Saša, koji hraneći patke oplemenjuje svoje slobodno vrijeme.

“Za ovo je inače zadužena moja majka Amalija koja ima 90 godina, ali evo večeras ja ispunjavam tu dužnost”, dodao je on, prenosi kurir.rs.

“Kako to da su vam ovi pernati ljubimci i večeras došli u skoro isto vrijeme iako smo mi, ljudska vrsta, pomjerili časovnike, za šta oni sigurno ne haju?”, pitali su se novinari.

“To je već teže reći, ali imaju nepogrešivu naviku da dolaze jer znaju da ih čeka obrok. Uostalom, one ovdje žive već četiri godine pa možda su i to naučile”, šali se Saša.

Pošto je zima bila duga i oštra, ptice su je, dodaje, pregurale tako što su imale na sredini jezera jednu vodenu oazu koju su stalno održavale.

“Tu su se i one, i guske, i labudovi sklanjali od pasa lutalica, što i inače rade svake zime. Uginule su dvije patke, a s obzirom na prošlu oštru zimu mogu reći da to nije strašno”.

Saša kaže da im nisu dali imena.

“Svakako su lijep ukras našeg jezera i prolaznici ih obožavaju. Ima samo jedna među svim ovim patkama koja je toliko pitoma da jede iz ruke. Možda ćemo njoj dati neko ime”, rekao je Saša na kraju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!