Dijaspora i iseljenici 30. jula na Cetinju organizuju sjednicu „Crnogorska dijaspora u kontekstu aktuelne političke situacije u Crnoj Gori“

Govore predstavnici dijaspore iz više zemalja: prof. dr Milenko Perović (Republika Srbija), prof. dr Muamer Kalić (Bosna i Hercegovina), Emira Mustajbašić Ličina (SR Njemačka) i Ljubo Radović (Republika Hrvatska). Očekuje se još govornika

Dijaspora i iseljenici Crne Gore, koji svoju matičnu domovinu doživljavaju građanskom, multietničkom, multikulturalnom, pravno ustrojenom, socijalno sigurnom i po evropskim standardima uređenom državom, a spremni su dati doprinos i odricati se za razvoj takve domovine organizuju Tematsku śednicu „Crnogorska dijaspora u kontekstu aktuelne političke situacije u Crnoj Gori“.

Kako piše u saopštenju, sjednica će biti održana u petak, 30. jula 2021, u 11:00 sati na Cetinju, zgrada Prijestonice Cetinje (skupštinska sala ili konferencijska sala, zavisno od broja učesnika).

Domaćin i pokrovitelj manifestacije je Aleksandar Kašćelan, gradonačelnik Prijestonice.

Govore predstavnici dijaspore iz više zemalja: prof. dr Milenko Perović (Republika Srbija), prof. dr Muamer Kalić (Bosna i Hercegovina), Emira Mustajbašić Ličina (SR Njemačka) i Ljubo Radović (Republika Hrvatska). Očekuje se još govornika.

Najavljeno je i nekoliko referata.

Gosti i govornici na temu aktuelne političke situacije u Crnoj Gori biće prof. dr Adnan Čirgić, akademik prof. Sreten Vujović, istoričar prof. Boban Batrićević, prof. Aleksandar Radoman, predstavnik Matice crnogorske i Sabrija Vulić, predśednik Savjeta muslimanskog naroda Crne Gore. Očekuje se da sjednici prisustvuju i predsjednik Opštine Bar i gradonačelnik Podgorice.

Śednica je koncipirana tako da se podastre istina o činjeničnom stanju i ozbiljnom (ubrzanom) narušavanju svih temeljnih i državotvornih vrijednosti crnogorskog društva, države Crne Gore i njene dijaspore i iseljenika.

“Takođe, crnogorska dijaspora śednicu organizuje u najboljoj vjeri i namjeri da svojim jedinstvom, snagom, umijećem i voljom doprinese i da podršku svim progresivnim snagama u borbi za stvaranje unapređenja i očuvanje građanske, multietničke, multikulturne, pravno ustrojene, socijalno sigurne, samostalne Crne Gore otvorenih granica prema svim dobronamjernim suśedima, Evropi i svijetu”, piše je u najavi.

Śednica će, prenosi Antena M, biti prenošena putem live streama o čemu će javnost biti obaviještena.

Informacije: Ljubo Radović  +385 98 983 3148 (do srijede predveče) i +382 67 275 369  ili  +382 69 279 183 (četvrtak i petak)

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!