BiH: Zajedno su proveli dan, a onda je Omer potegao lovačku pušku i ubio školskog druga Sedina

“Utvrđeno je da su prethodno dva mladića zajedno proveli dan, a u večernjim satima su došli automobilom do kuće osumnjičenog.  Najvjerovatnije je ubistvu prethodila svađa, te je Fatić ušao u kuću, uzeo sačmaricu i u oštećenog,  koji je sjedio u automobilu, ispalio dva hica u gornji dio tijela”, kaže portparol Tužiteljstva TK Admir Arnautović

Živiničko naselje Zelenika obavijeno je tugom nakon što je sinoć u susjednom Gračanica selu pucnjima iz lovačke puške ubijen 24-godišnji Sedin Mušić.

Smrtonosne hice iz sačmarice ispalio je njegov školski drug Omer Fatić (26), s kojim je, kako se priča, proveo cijeli jučerašnji dan.

“Imam četvoro djece, ali mi je Sedin najmlađi. Kada su mi javili da je ubijen, nisam mogao da povjerujem. Kamo sreće da nikad nisam dočekao ovaj dan”, kaže za portal avaz.ba Zijad Mušić, otac ubijenog Sedina.

Ispred njihove nedovršene porodične kuće okupio se veliki broj rodbine, prijatelja i komšija. Svi s nevjericom pričaju o kobnom događaju.

“Ne možemo da povjerujemo da se ovo dogodilo. Sedin je bio primjeran mladić. Iskreno nam je žao zbog ovog velikog gubitka za čestitu porodicu Mušić”, kažu komšije sa kojima su razgovarali novinari “Avaza”.

Fatić je osumnjičen da je ispred svoje kuće u mjestu Gračanica kod Živinica u Mušića ispalio dva hica iz lovačke puške – šačmarice, nakon čega je Mušić preminuo.

“Utvrđeno je da su prethodno dva mladića zajedno proveli dan, a u večernjim satima su došli automobilom do kuće osumnjičenog.  Najvjerovatnije je ubistvu prethodila svađa, te je Fatić ušao u kuću, uzeo sačmaricu i u oštećenog,  koji je sjedio u automobilu, ispalio dva hica u gornji dio tijela”, kaže portparol Tužiteljstva TK Admir Arnautović.

Uviđaj su sinoć obavili dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Odjeljenja kriminalisitičke policije PU Živinice.

U toku je kriminalistička obrada, nakon čega će  osumnjičeni, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat u nadležnost Tužilaštva. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!