Sanel M, ubica studentkinje, biće deportovan u Srbiju: “U Njemačkoj je opasan, tamo će se bolje integrisati” (VIDEO)

Viši sud je potvrdio odluku nižeg da 20-godišnjak predstavlja prijetnju javnoj sigurnosti ako ostane u Njemačkoj, posebno nakon njegovog lošeg ponašanja u zatvoru. Složili su se da postoji rizik da će počiniti još zločina i se neće integrisati u njemačko društvo, a na ovu odluku Sanel M. neće moći da se žali. Sudije su kazale da, uprkos tome što mu porodica živi u Njemačkoj, vjeruju da će Sanel moći da se integriše u život u Srbiji i da će tamo moći da stvori nova poznanstva

Tugce Albayrak (Foto: Facebook)

Dvije i po godine nakon što je brutalno ubio djevojku, Sanel M. (20) biće deportiran u Srbiju, odlučio je Administrativni sud savezne države Hessen.

Sanel M. je osuđen na tri godine zatvora 2015. godine zbog nanošenja teških tjelesnih povreda s fatalnim posljedicama nakon što je udario studentkinju Tugce Albayrak u glavu, poslije čega je preminula.

Viši sud je, piše “Jutarnji list”, potvrdio odluku nižeg da 20-godišnjak predstavlja prijetnju javnoj sigurnosti ako ostane u Njemačkoj, posebno nakon njegovog lošeg ponašanja u zatvoru. Složili su se da postoji rizik da će počiniti još zločina i se neće integrisati u njemačko društvo, a na ovu odluku Sanel M. neće moći da se žali.

Sudije su kazale da, uprkos tome što mu porodica živi u Njemačkoj, vjeruju da će Sanel moći da se integriše u život u Srbiji i da će tamo moći da stvori nova poznanstva. S obzirom na loše izglede za zapošljavanje u Njemačkoj, šanse za karijeru su mu jednako nesigurne u obje zemlje, zaključio je sud.

Foto: Youtube/Printscreen

Tugce Albayrak se 2014. godine suprotstavila Sanelu na parkiralištu u Offenbachu jer je maltretirao dvije djevojke u McDonald’su. Sanel ju je udario u glavu, nakon čega je udarila o pod i završila u komi. Sve je snimljeno na nadzornim kamerama, a slučaj je izazvao veliku pažnju.

Slučaj Sanela M. pratili su mediji širom Njemačke, a komentarisali su ga čak i vodeći političari.

Na 23. rođendan nesrećne djevojke porodica je isključila aparate koji su je održavali u životu.

Kancelarka Angela Merkel je djevojku nazvala uzorom, a predsjednik Joachim Gauck kazao je da je pokazala nu hrabrost i da je pravi primjer uzorne građanke. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!