“Danas”: Nova saznanja o ubistvu gardista na Topčideru, istraga vodi do državnog vrha

Predrag Savić, jedan od punomoćnika porodica Jakovljević i Milovanović, potvrdio je za “Danas” da je istraga došla do novih saznanja, prije svega o ljudima koji su prikrivali tragove ubistva i načinima na koji su to činili. Novi pomaci će, kao tvrdi, uskoro dovesti do imena ubica

Dražen Milovanović i Dragan Jakovljević

Istražni organi u vezi sa slučajem ubijenih gardista na Topčideru došli su do novih saznanja na osnovu kojih će uskoro biti otkrivene ubice vojnika, saznaje list “Danas”.

Istraga se, prije svega, fokusirala na razotkrivanje onih koji su zataškavali tragove, a kako saznaje “Danas”, tragovi vode do državnog vrha, prenosi portal rs.n1info.com.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli su 4. oktobra 2004. u vojnom objektu Karaš u Topčideru, gdje su bili na straži. Vojna istraga utvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu, dok je nezavisna državna komisija ocijenila da ih je ubila treća osoba. Početkom decembra prošle godine predstavljena je 3D forenzička analiza, koja je potvrdila da su gardisti ubijeni.

Predistražni postupak vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu, a u istragu su uključeni i ministatrstva policije, odbrane BIA i VBA. Novoformirana komisija postupila je po većini zahteva zastupnika porodice Jakovljević i Milovanović, sem da se sasluša bivši predsjednik Boris Tadić, koji, kako oni tvrde, ima saznanja o ovom slučaju.

Predrag Savić, jedan od punomoćnika porodica Jakovljević i Milovanović, potvrdio je za “Danas” da je istraga došla do novih saznanja, prije svega o ljudima koji su prikrivali tragove ubistva i načinima na koji su to činili. Novi pomaci će, kao tvrdi, uskoro dovesti do imena ubica.

Sa druge strane, Vuk Tufegdžić, bivši vojni istražni sudija koji je rukovodio istragom o ubistvu dvojice gradista, i dalje je pri stanovištu da se u Topčideru dogodilo ubistvo i samoubistvo i da nikakvih prikrivanja tragova nije bilo. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!