Slučaj koji je šokirao svijet: Dječak poklanja novac koji je prikupljen za njegovo putovanje u Disneyland

Želimo novac da proslijedimo organizacijama iz naše zajednice kojima je potreban. Koliko god želimo vidjeti Disneyland, vjerujemo da će na ovaj način naša zajednica dobiti više

Quaden Bayles (Foto: Printscreen)

Porodica devetogodišnjeg Quadena Baylesa, koji je želio da se ubije zbog vršnjačkog nasilja, odbila je novac koji su u humanitarnoj akciji za njegovo putovanje u Disneyland prikupili građani i doniraće ih u humanitarne svrhe, piše BBC. 

Quaidenova majka je nedavno na društvenim mrežama objavila video snimak uplakanog sina, neposrdno nakon bilinga koji je doživio u školi jer je patuljastog rasta.

Yarraka Bayles na Facebooku je objavila video snimak u kojem njen sin gorko plače jer ga zlostavljaju u školi i zbog toga želi da okonča život. Video je vrlo brzo postao viralan.

Devetogodišnjak je rođen s dijagnozom Achondroplasia dwarfizam, poremećajem rasta kostiju, zbog čega mu je veličina torza uobičajena, ali su mu udovi znato kraći od prosjeka.

Video je izazvao buru širom svijeta, ali i veliki broj poruka podrške Quaidenu, nakon čega je u internet kampanji za njegovu porodicu, odnosno za Quaidenovo putovanje u kalifornijski Disneyland, za 24 sata prikupljeno 308.000 dolara.

Porodica Bayles odgovorila je da je dirnuta činom, ali da želi da se “koncentriše na stvarne probleme”, prenosi rtl.hr.

“Ovoga dječaka su zlostavljali. A koliko ljudi, crnaca ili bijelaca, počini samoubistvo zbog zlostavljanja”, upitala se njegova tetka Mundanara Bayles u razgovoru za NITV.

“Želimo novac da proslijedimo organizacijama iz naše zajednice kojima je potreban. Koliko god želimo vidjeti Disneyland, vjerujemo da će na ovaj način naša zajednica dobiti više”, kazala je ona. 

Porodica ne novac namijenila dvjema organizacijama, jednoj koja djeluje pod nazivom “Svijest o patuljastom rastu” i “Zakladi za izlječenje Balunu”.

Dječakova porodica je u kontaktu s Bradom Williamsom, američkim glumcem patuljastog rasta, koji je pokrenuo kampanju za Quaidena. 

U međuvremenu je Quaiden dobio priliku da na teren izvede članove omiljene ragbi ekipe, nakon čega je rekao da je to “najbolji dan u njegovom životu”, a dobio je i veliki broj poruka podrške.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!