Obdukcija tijela Almase Bilkić pokazala: Starica ugušena

Nesrećnu staricu pronašla je komšinica koja je vidjela da boca domaćeg mlijeka još od nedjelje stoji na njenoj ogradi, pa je posumnjala da nešto nije u redu. Komšije kažu da je otišla da provjeri i da je zatekla otvorena vrata i vidjela vezanu i mrtvu Almasu

Gornji Vakuf (Foto: Wikipedia)

Obdukcija tijela 70-godišnje Almase Bilkić iz gornjevakufskog gradskog naselja Gornja Mahala, koja je u ponedjeljak oko 12:30 sati pronađena vezana i mrtva u porodičnoj kući, kako saznaje “Avaz”, pokazala je da je starica – ugušena.

Nesrećnu staricu pronašla je komšinica koja je vidjela da boca domaćeg mlijeka još od nedjelje stoji na njenoj ogradi, pa je posumnjala da nešto nije u redu. Komšije kažu da je otišla da provjeri i da je zatekla otvorena vrata i vidjela vezanu i mrtvu Almasu.

Godinama je, kažu komšije, radila u Njemačkoj gdje je ostvarila i pravo na penziju. Starica je živjela sama u kući pored koje je napravljena i nova velika kuća, u koju još bila nije uselila. S mužem se, kažu komšije, davno rastala, a od porodice ima samo sestru koja živi u SAD.

Uviđaj, koji je zbog smanjene vidljivosti prekinut u ponedjeljak veče, završen je u utorak oko 13:30 sati, a policija sprovodi poligrafsko ispitivanje nekoliko osoba.

Kako prenosi “Avaz”, konkretnog traga još nema.

Najvjerovatniji motiv je, smatraju policija i komšije, razbojništvo, odnosno koristoljublje.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!