Emina Ćerimović: Volim BiH – ali nisam imala priliku, u New Yorku je imam

Emina kaže kako Human Rights Watch, međunarodna organizacija za ljudska prava sa sjedištem u New Yorku, svake godine nudi fellowship program za pravnike. Prvi put se prijavila 2011. godine. Na raspolaganju su bile dvije pozicije za zainteresirane iz cijeloga svijeta i nije očekivala mnogo. Ipak, stigao je mail sa zahtjevom za telefonski intervju…

Emina Ćerimović diplomirala je pravo prije devet godina na Univerzitetu u Sarajevu. Čim je diplomu uzela u ruke krenula je s prijavljivanjem za pripravnički staž.

Kako je tokom posljednje godine studija volontirala u Kantonalnom tužilaštvu, učestvovala na pravnim klinikama i takmičenjima van države te s ukupnim prosjekom ocjena od 8,6, nije, kaže, očekivala da će godinu dana biti bez posla. Međutim, upravo se to desilo. Umjesto pripravničkog, s diplomom pravnika, nastavila je raditi promociju kozmetike po trgovačkim centrima koje su se plaćale 3 KM po satu. 
Njena priča slična je pričama mnogih Bosanaca i Hercegovaca koji su izgubili volju i jednostavno svoje mjesto pronašli negdje van granica naše zemlje.
OPŠIRNIJE NA PORTALU RADIOSARAJEVO.BA

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!