Svađa u Ovalnom kabinetu: Trump psovao, niko ga nikada nije vidio tako ljutog (VIDEO)

Iako se ne može sa sigurnošću reći o čemu su razgovarali, CNN, kojii je objavio video, izvijestio je da je američki predsjednik bio izuzetno frustriran i ljut jer je njegovo osoblje dopustilo da slučaj Jeffa Sessionsa zasjeni njegovo dobro prihvaćeno obraćanje Kongresu

Foto: Printscreen

Žestoka i glasna rasprava Donalda Trumpa s njegovim glavnim strategistom Steveom Bannonom, dok su ih sa strane posmatrali Ivanka Trump i Jared Kushner, snimljena je kamerom, objavio je CNN.

Naime, kroz prozor Ovalnog kabineta na snimku se može vidjeti Bannon koji maše rukama i izgleda iznerviran. Na videu se, osim Trumpove ćerke i nenog supruga, u pozadini vidi i Sean Spicer, a na eksplozivnom sastanku bio je i šef osoblja Bijele kuće, Reince Priebus.

Iako se ne može sa sigurnošću reći o čemu su razgovarali, CNN, kojii je objavio video, izvijestio je da je američki predsjednik bio izuzetno frustriran i ljut jer je njegovo osoblje dopustilo da slučaj Jeffa Sessionsa zasjeni njegovo dobro prihvaćeno obraćanje Kongresu.

Izvori CNN-a tvrde da je Trumpovo predavanje bilo puno psovki, kao i da ga nikad niko nije vidio toliko ljutog, piše “Avaz”. Bannonu i Priebusu Trump je navodno poručio da neće letjeti s njim na Floridu, a onda je izašao iz sobe.

Jeff Sessions je optužen da je sakrivao svoje susrete u julu i septembru s ruskim ambasadorom u Washingtonu Sergejem Kisljakom. Poklekao je pod pritiskom javnosti koja je, između ostalog, tražila njegovu ostavku, i prošle sedmice se izuzeo iz odluka i istraga koje su povezane s predsjedničkom kampanjom Donalda Trumpa prošle godine.

Svoje frustracije je iskazao i u telefonskim razgovorima tokom vikenda.

“Umoran je od toga da svi misle da je njegovo predsjedavanje upropaštena stvar”, rekao je jedan izvor.

Manje od 24 sata nakon obračuna s osobljem, Trump je objavio i niz tweetova u kojima je bivšeg predsjednika Baracka Obamu optužio za prisluškivanje. Međutim, za takve tvrdnje nije ponudio nijedan dokaz.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!