Zločin koji je šokirao Hrvatsku: Bivšu trudnu djevojku maltretirao, tukao i na kraju nožem ubio na parkingu ispred zgrade

Osamnaestogodišnja Kristina Krapljan ubijena je sinoć u Zagrebu, a osumnjičeni za zločin je njen bivši momak, 19-godišnji David Komšić, sin poznatog ugostitelja. Kako saznaje Index, osumnjičeni je od 2015. godine imao zabranu prilaska Kristini. Njena majka kaže da ju je sve vrijeme napadao i prijetio joj, a policija nije ništa preduzimala

Kristina Krapljan (Foto: Društvene mreže)

U Zagrebu je sinoć ubijena 18-godišnja Kristina Krapljan. Osumnjičeni za ubistvo je njen bivši momak, 19-godišnji David Komšić. On ju je u njenom automobilu na parkiralištu ispred zgrade u kojoj živi izbo nožem. Umrla je na mjestu.

Djevojka je u trenutku smrti bila u drugom mjesecu trudnoće. Prema nezvaničnim informacijama, upravo tu se skriva motiv napada bivšeg dečka s kojim nije htela da ima ikakve veze.

David Komšić je sin poznatog ugostitelja koji navodno trenutno gradi hotel u Zagrebu.

Kako saznaje Index, osumnjičeni za ubistvo 18-godišnje Kristine je od 2015. godine imao zabranu prilaska!

Njena majka za Index kaže da ju je sve vrijeme napadao i prijetio joj, a policija nije ništa preduzimala.

“Prvi put ju je istukao kod crkve, drugi put joj je uzeo mobilni telefon, treći put joj je razbio auto. I četvrti put ju je ubio”, rekla je majka ubijene.

Kristinu je David 27. novembra 2016. godine fizički napao. Njoj je, dok je vozila automobil, put prepriječio drugi automobil.

“Poznata osoba je tada razbila vozačevo staklo pa je uz pomoć još jedne osobe fizički napala”, stoji u dokumentaciji u koju je imao uvid Index.hr, prenosi “Blic”.

U tom kontekstu je interesantan i Instagram profil osumnjičenog Komšića. Tako je na jednoj fotografiji, na kojoj se na slici s kamere vide policajci, Komšić na sljedeći način prokomentarisao situaciju: “Kad te smećari traže u nedjelju u 08:00 ujutro, a ja ih posmatram preko kamera, na drugoj adresi i u toplom krevetu”.

Uz navedenu fotografiju, interesantna je i objava uz koju je napisao: “Bog prašta, mafija ne!”, koju je Komšić objavio tek nekoliko sati prije nego što se dogodilo ubistvo, ali i status na Instagram profilu, na kojem piše: “Ne žalim za krivim stvarima koje sam napravio. Žalim za dobrim stvarima koje sam napravio za krive ljude”.

Kristinina majka je novinarki Indexa pokazala sudsko rješenje kojim se Davidu Komšiću zabranjuje prilazak Kristini. Rješenje datira od maja 2015. godine.

U njemu stoji i da će tada maloljetni David završiti u zatvoru ako se ne bude pridržavao mjera opreza. Prema rješenju, on je imao zabranu posećivanja Kristininog prebivališta i boravišta, zabranu približavanja i uspostavljanja direktne ili indirektne veze, nije smio da joj se približi na razdaljinu bližu od 300 metara, niti da je kontaktira.

Prema zasad dostupnim informacijama, saznaje se da je Komšić u aprilu prošle godine “mercedesom” naleteo na starijeg muškarca u Ulici grada Vukovara i usmrtio ga. Prema izjavama svjedoka, vozač je nastavio da vozi nakon što je udario muškarca pa se zaustavio tek stotinak metara dalje.

Državno tužilaštvo tražilo je pritvor za mladića, ali sudija istrage Županijskog suda u Zagrebu pustio ga je na slobodu uz mjeru opreza – oduzimanje vozačke dozvole. Sud je, pisalo se tada, utvrdio da je i pješak bio nepažljiv, jer je prelazio na crveno svjetlo preko ulice.

Kako su tada objavili mediji, mladić je napao fotoreportere koji su ga slikali i prijetio tužbom ako njegova slika osvane u medijima. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!