Džon Mekejn: Vrijeme je da ratifikujemo Protokol o pristupanju Crne Gore NATO

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da članovi Senata i Predstavničkog doma Kongresa SAD i iz Republikanske i iz Demokratske stranke snažno podržavaju evroatlantske integracije Crne Gore

Vrijeme je da ratifikujemo Protokol o pristupanju Crne Gore NATO, poručio je danas američki senator, Džon Mekejn.

On je to napisao na svom Tviter profilu nakon sastanka sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da članovi Senata i Predstavničkog doma Kongresa SAD i iz Republikanske i iz Demokratske stranke snažno podržavaju evroatlantske integracije Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da se Marković zahvalio na kontinuiranoj i snažnoj podršci članova Senata i Predstavničkog doma ali i ukupne administracije SAD i američkog naroda razvoju Crne Gore i jačanju demokratije u našoj zemlji.

“Premijer je upoznao sagovornike sa aktuelnom političkom situacijom i ocijenio da je jako važno da Senat SAD što prije ratifikuje Protokol o pristupu Crne Gore NATO-u jer će na taj način biti smanjen pritisak antinato snaga koje žele da Crnu Goru skrenu sa puta ka klubu najrazvijenijih demokratija svijeta”, kazali su iz Vlade.

Senat SAD je do sada više puta odlagao raspravu o ratifikaciji Protokola.

Protokol još nijesu ratifikovale četiri članice NATO: SAD, Kanada, Španija i Holandija.

Izvor: Vijesti

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!