Još traje potraga za Amarom Kozlićem, očajni otac vapi: Molim Boga da ga pronađu, da obavimo dženazu

Dok pokušava da shvati šta je i kako dovelo do slijetanja u rijeku, ističe da nikad neće zaboraviti ponedjeljak, kada je saznao šta se dogodilo. “Otišao sam u policiju i rekli su mi da je moj automobil pronađen s tijelima dvojice mladiće, ali da mog sina nema u autu. Svaki dan molim Boga da se pronađe njegovo tijelo i obavi dženaza. Neizvjesnost nas ubija”, kroz uzdahe, bolom skrhan, kaže otac Alija, koji nije smogao snage da ode na mjesto nesreće

Amar Kozlić (Foto: Facebook)

Od ponedjeljka traje potraga za tijelom Amara Kozlića, mladića koji je prošle subote, vraćajući se sa drugovima iz diskoteke, upravljajući vozilom “Audi”, pod još nerazjašnjenim okolnostima završio u rijeci Lašvi.

Tijela njegovih prijatelja Husa Delića i Almena Begovića pronađena su u “Audiju”, dok se za tijelom mladića iz Nemile kod Zenice danima intenzivno traga.

PORODICA NEUTJEŠNA

Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je neutješnu porodicu Kozlić, koja svakog dana očekuje vijest o svom sinu.

Otac Alija je govorio kroz suze. Svakog trenutka očekuje da mu jave iz policije da je njegov sin pronađen.

“Nadam se da će ga pronaći. Minimalne su šanse da je živ. Opet, sve je u Božjim rukama. Teško nam je”, kaže Kozlić.

Kobne večeri sin je tražio od njega automobil da izađe sa prijateljima u provod. Iako je prvo odbio, na kraju je sinu dao ključeve, uz dogovor da kući dođe do ponoći, jer su narednog dana zajedno trebali da idu na posao.

“Javio mi se kada je stigao u Zenicu, da čeka prijatelje da krenu. Iz diskoteke se javio oko 21:15 sati i otad se više nije javljao. Poslije ponoći sam počeo da paničim. Crne misli odmah su mi prošle kroz glavu. Čekao sam ga do šest sati”, priča uplakani otac Alija.

Amar Kozlić, Almen Begović i Husein Delić

Budući da nikad nije doživio nešto slično od sina, sumnjao je na tragičan ishod. Ipak, sjutradan je prvo pozvao policiju i bolnice. Priželjkivao je da su pretučeni ili da im je neko oteo automobil – sve samo da se crne misli ne obistine.

TRAŽIO AUTOMOBIL

Negativni odgovori iz bolnice i policije dodatno su ga zabrinuli, pa je odlučio da ode do Viteza. Tamo je, kaže, saznao da je u diskoteci bilo sve u redu. Izašli su oko 23:30 sati i otišli automobilom.

“Vraćajući se iz Viteza, tražio sam automobil u rijeci. Vjerujte, stajao sam 15 minuta na mjestu gdje su u ponedjeljak našli automobil s tijelima”, kazao je Kozlić za “Dnevni avaz”.

Ističe da je njegov sin bio vozač početnik i da se uvijek pridržavao pravila u saobraćaju. Dok pokušava da shvati šta je i kako dovelo do slijetanja u rijeku, ističe da nikad neće zaboraviti ponedjeljak, kada je saznao šta se dogodilo.

“Otišao sam u policiju i rekli su mi da je moj automobil pronađen s tijelima dvojice mladiće, ali da mog sina nema u autu. Svaki dan molim Boga da se pronađe njegovo tijelo i obavi dženaza. Neizvjesnost nas ubija”, kroz uzdahe, bolom skrhan, kaže otac Alija, koji nije smogao snage da ode na mjesto nesreće.

HUSO POKUŠAO DA SE ODVEŽE

Kako priča Alija, mladi Huso iz Janjića pokušao je nakon slijetanja da odveže pojas i spase se.

“Bio mi je njegov otac i pričao da su ga našli s rukama na pojasu koji je pokušavao da odveže u namjeri da se spasi. Ipak, sudbina je htjela drugačije”, kaže Kozlić.

POJAČAN TIM ZA POTRAGU

Timovi Specijalne jedinice MUP-a ZDK šesti dan, po nepovoljnim vremenskim uslovima, tragaju za nestalim mladićem. Uz pojačani tim ljudi pretražuju se brojne lokacije, od mjesta gdje je vozilo izvučeno i nizvodno. Na temperaturi vode od 4,5 stepeni ronioci, uprkos brzom toku Lašve i zamućenoj vodi, pretražuju dno rijeke.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!