Stjuardesa heroj: Spasila djevojčicu, žrtvu trgovaca ljudima, tako što joj je ostavila tajnu poruku (VIDEO)

Kada je pokušala da popriča sa njima muškarac je postao odbojan i neprijatan, dok je djevojčica sve vrijeme ćutala. Tada je stjuardesa došla na ideju da djevojčici ostavi tajnu poruku u toaletu, na koju je ona odgovorila sa: “Treba mi pomoć”. Šejla je zatim to ispričala pilotima, koji su obavijestili policiju u San Francisku. Trgovac ljudima je uhapšen ubrzo nakon što je avion sletio, a djevojčica je oslobođena

Šejla Frederik (Foto: Youtube/Printscreen)

Šejla Frederik (49), stjuardesa kompanije Aljaska erlajns, spasila je žrtvu trgovaca ljudima tokom jednog od letova.

Šejla je tokom leta iz Sijetla za San Francisko vidjela djevojčicu razbarušene kose i uplašenog izraza lica kako sjedi do lijepo obučenog, uglađenog čovjeka. Odmah je primijetila da nešto nije u redu.

“Djevojčica ima oko 14 godina, i čim sam je ugledala znala sam da nešto ne valja. Nazovite to predosjećajem, kako god, ali neki glas mi je govorio da nešto nije u redu. Nešto se tu nije slagalo: on je bio tako dobro obučen i sređen, a ona sva raščupana, u nekoj skromnoj odjeći”, izjavila je Šejla za 10 njuz, prenosi “Blic”.

Kada je pokušala da popriča sa njima muškarac je postao odbojan i neprijatan, dok je djevojčica sve vrijeme ćutala. Tada je stjuardesa došla na ideju da djevojčici ostavi tajnu poruku u toaletu, na koju je ona odgovorila sa: “Treba mi pomoć”.

Šejla je zatim to ispričala pilotima, koji su obavijestili policiju u San Francisku. Trgovac ljudima je uhapšen ubrzo nakon što je avion sletio, a djevojčica je oslobođena.

Ovakvo herojsko djelo Šejle Frederik došlo je nakon obavezne obuke koje su američke avio-kompanije uvele u svoj program još 2009. godine, i to baš kako bi se spriječila trgovina ljudima.

“Stjuardesa sam već deset godina, ali ovo mi je prva ovakva situacija. Kada sam ugledala djevojčicu, momentalno sam se sjetila obuke. Sve je bilo tu: njen izraz lica, izbjegavanje kontakta očima, ponašanje otmičara… Sve se poklopilo”, izjavila je Šejla, prenosi Independent.

Američke vlasti su samo prošle godine na aerodromima uhapsile 2.000 trgovaca ljudima i identifikovale više od 400 žrtava. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!