Sjeverna Mitrovica: I poslije zida barijere

Kosovska opozicija danas je izrazila protivljenje zbog, kako su rekli, legalizacije novog zida. Kako je za Radio Slobodna Evropa (RSE) izjavio gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Goran Rakić, oko izgradnje nove betonske konstrukcije saglasile su sve strane 4. februara u Prištini

Lokalne vlasti Sjeverne Mitrovice, u kojoj živi većinsko srpsko stanovništvo, sutra počinju sa izgradnjom nove “betonske konstrukcije visine 70 i širine 120 cm” u blizini zida srušenog u nedjelju.

Ilegalni zid u Sjevernoj Mitrovici, koji je od decembra postao tema svakodnevnih diskusija, uklonjen je na osnovu dogovora srpskih lokalnih vlasti sa zvaničnom Prištinom, uz posredstvo međunarodne zajednice.

Kosovska opozicija danas je izrazila protivljenje zbog, kako su rekli, legalizacije novog zida.

Kako je za Radio Slobodna Evropa (RSE) izjavio gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Goran Rakić, oko izgradnje nove betonske konstrukcije saglasile su sve strane 4. februara u Prištini.

Odmah iznad te nove konstrukcije biće pješačka zona koja će voditi prema centru grada.

“Ta nova betonska konstrukcija će, u stvari, služiti da neko slučajno, namjerno ili zlonamerno ne može ni u kojem slučju da uđe autom u pješačku zonu. Sjutra će početi implementacija dogovorenog i ništa više od onoga što je dogovoreno 4. februara”, kazao je Rakić.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!