Tramp poništio Obamin sporazum sa Kubom

Tramp je rekao da sporazum s Kubom koji je sklopio njegov prethodnik Barak Obama “ne pomaže Kubancima, a bogati režim”. On je obećao “bolji sporazum” za Kubance i za SAD

Foto: Printscreen

Predsjednik SAD Donald Tramp objavio je danas poništavanje sporazuma koji su SAD i Kuba sklopile 2014. i u govoru u Majamiju osudio “brutalni” kubanski režim, prenijele su agencije.

Tramp je rekao da sporazum s Kubom koji je sklopio njegov prethodnik Barak Obama “ne pomaže Kubancima, a bogati režim”. On je obećao “bolji sporazum” za Kubance i za SAD.

Tramp je osudio “patnje Kubanaca duge šest decenija” i rekao da će “kada je on predsjednik SAD, osuđivati zločine Kastrovog režima”, piše blic.rs.

“Mi znamo da se to dešava i znali smo da se to dešavalo”, dodao je predsjednik SAD.

On je pozvao na oslobađanje političkih zatvorenika na Kubi i rekao da “sankcije neće biti ukinute dok kubanski režim ne oslobodi sve političke zatvorenike” i počne da poštuje prava Kubanaca na slobodu izražavanja i okupljanja. Takođe, Tramp je pozvao i na legalizaciju svih političkih partija i slobodne izbore.

Tramp je rekao da je nova politika usmjerena na sprječavanje priliva novca kubanskoj vojsci, policiji i obavještajnim službama.

Ambasade će ostati otvorene, kao i mogućnost slijetanja aviona i pristajanja brodova u kubanske luke, dok će putovanja biti ograničena na ona sa “obrazovnim ciljem”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!