Nova žrtva ruskih komičara: Ambasadorka SAD pri UN, Niki Hejli, “pala” na priču o državi Binomo (VIDEO)

“Molim Vas, dopustite mi da Vam se zahvalim na podršci pri glasanju, nećemo to nikada zaboraviti,” počela je Hejli razgovor sa lažnim poljskim premijerom

Niki Hejli (Foto: Printscreen)

Dvojac ruskih komičara Vovan i Leksus našao je novu metu za telefonske šale – ambasadorku SAD pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli, koju su “uvukli” u razgovor o izmišljenoj azijskoj državi Binomo.

Crnogorska javnost čula je za ruske komičare kada su prošle godine prevarili šefa DPS-a Mila Đukanovića i premijera Duška Markovića, predstavivši se kao predsjednik Ukrajine Petro Porošenko i premijer Vladimir Grojsman.

Njih dvojica su se ovom prilikom predstavili kao poljski premijer Mateuš Moravjeci i na internet su postavili 22-minutni audio snimak razgovora sa Hejli u kojem su je naveli da prokomentariše aktuelnu situaciju u fiktivnoj državi Binomo, piše Independent.

Poljska je, podsjeća Independent, bila jedna od 35 uzdržanih zemalja na nedavnom glasanju u UN povodom odluke lidera SAD Donalda Trampa da Jerusalim prizna kao glavni grad Izraela. Ujedinjene nacije su Trampovu odluku odbacile kao ništavnu sa 128 glasova “za” i svega devet “protiv”.

“Molim Vas, dopustite mi da Vam se zahvalim na podršci pri glasanju, nećemo to nikada zaboraviti,” počela je Hejli razgovor sa lažnim poljskim premijerom, prenose “Vijesti”.

Rusi su onda razgovor usmjerili ka situaciji u “Binomu”.

Vovan i Leksus (Foto: Printscreen)

Leksus je, predstavljajući se kao Moravjecki, pitao Hejli da li je čula za Binomo, na šta je ona potvrdno odgovorila.

“Nedavno su održali izbore i sumnjamo da se Rusija miješala u proces,” nastavio je on.

“Naravno da su se miješali”, jedva je dočekala Hejli da odgovori.

“Posmatrali smo izbore i trebalo bi da nastavimo sa tim, u trenutku kad se borimo sa problemima koji se javljaju pri Južnom kineskom moru”, rekla je ona.

Leksus je potom pitao ambasadorku šta SAD planiraju da urade po tom pitanju, a Hejli kazala da prvo moraju da saznaju odakle prijetnja tačno dolazi.

Ruski dvojac ju je takođe pitao o Ukrajini i sukobima sa Rusijom, izražavajući podršku bivšem gruzijskom predsjedniku Sakašviliju, koji je nedavno uhapšen u Ukrajini.

Portparol američke ambasadorke Džon Degori nije želio za medije da potvrdi niti odbaci autentičnost snimka.

“Ništa ne mogu reći u ovom trenutku”, kazao je on. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!