Uhapšeni Nemanja Ristić i Predrag Bogićević, osumnjičeni za terorizam

Ristić (43) i Bogićević (47) su uhapšeni danas po crnogorskoj potjernici, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tanjugu

Nemanja Ristić (Foto: Facebook)

Srpski državljani osumnjičeni za terorizam u Crnoj Gori, Nemanja Ristić (43) i Predrag Bogićević (47), uhapšeni su danas po crnogorskoj potjernici, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tanjugu, prenose “Vijesti”.

Predrag Bogićević je juče priveden na informativni razgovor u stanicu MUP-a po Interpolovoj potjernici koju je protiv njega raspisala Crna Gora.

Crnogorsko tužilaštvo dalo je nalog za raspisivanje potjernice početkom decembra 2016. godine za dvojicom državljana Rusije i dvojicom državljana Srbije – Ristićem i Bogićevićem, koje sumnjiči da su organizovali kriminalnu grupu koja je za izborni dan planirala upad u Skupštinu, hapšenje i likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Foto: Interpol.int

Ristić, za kojim je raspisana međunarodna crvena potjernica Interpola zbog sumnje da je jedan od organizatora neuspješnog terorističkog napada na dan izbora u Crnoj Gori, ranije se fotografisao u Beogradu pored ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova.

On je tada kazao je da ga “niko ne goni i da za tim nema ni razloga” jer, kako tvrdi, “nije povezan sa dešavanjima u Crnoj Gori”.

Ristić je takođe ranije saopštio da je podnio krivičnu prijavu protiv Aleksandra Sinđelića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Ristić ih je na Facebooku optužio da su ga oklevetali i pripisali mu učešće u pripremi navodnog državnog udara u Crnoj Gori. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!