Tinejdžerka uživo prenosila samoubistvo na internetu, policija ne može da spriječi širenje snimka (VIDEO)

Policija jednostavno ne može da utiče na dalje širenje snimka na internetu jer nema zakonske osnove da tražiti njegovo uklanjanje. Takođe istražuju zašto je Davis sebi oduzela život, jer je otkriven njen blog gdje je samo tri dana prije smrti, 27. decembra, napisala da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja. U više navrata je pričala o zanemarivanju u porodičnom domu, a za nasilje je optužila očuha

Foto: Twitter

Osim te stravične činjenice još je gora ta da policija jednostavno ne može da utiče na dalje širenje tog snimka na internetu jer nema zakonske osnove da tražiti njegovo uklanjanje.

Katelyn Nicole Davis (12) snimila je video u Cedartownu i prenosila ga uživo preko servisa Live.me, odakle je završio na YouTubeu i Facebooku. YouTube ga je odmah uklonio jer krši njihova pravila o nasilnom ili eksplicitnom sadržaju, ali Facebook to nije učinio, piše Mashable.

Načelnik policije Kenny Dodd rekao je za Fox 5 da su primili poruke, e-mailove i telefonske pozive iz cijelog svijeta i da su ljudi ogorčeni zbog videa. Međutim, kaže da ne mogu napraviti puno.

“Kontaktirao nas je policajac iz Kalifornije još te večeri kad se sve dogodilo. I mi smo htjeli da uklonimo, kao i svi ostali, zbog porodice i druge djece. Kontaktirali smo servise i stranice koje su pisale o tome. Neki su nas pitali trebaju li da uklone video, a po zakonu ne moraju. Međutim, mislim da je to pristojno i pošteno”, rekao je on, prenosi “Jutarnji list”.

Policija takođe istražuje zašto je Davis sebi oduzela život, jer je otkriven njen blog gdje je samo tri dana prije smrti, 27. decembra, napisala da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja. U više navrata je pričala o zanemarivanju u porodičnom domu, a za nasilje je optužila očuha.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!