Osuđena snimateljka koja je udarala migrante: Petra Laslo tvrdi da se branila

U obrazloženju presude navodi se da je postupak Petre Laslo bilo u suprotnosti sa društvenim normama i da činjenice demantuju njenu tvrdnju da je djelovala u samoodbrani

Sud u Segedinu osudio je snimateljku Petru Laslo na uslovnu trogodišnju kaznu zatvora, zbog toga što je 8. septembra 2015. godine, u blizini srpsko-mađarske granice, udarila nogom migranta sa djetetom u naručju.

Laslo nije bila u sudnici, ali se sudijama obratila posredstvom video linka i u suzama je rekla da nije kriva i da će se žaliti na presudu.

U obrazloženju presude navodi se da je postupak Petre Laslo bilo u suprotnosti sa društvenim normama i da činjenice demantuju njenu tvrdnju da je djelovala u samoodbrani.

“Sve se desilo za dvije sekunde. Svi oko mene su užasno galamili i bila sam prestravljena”, rekla je Petra Laslo, dodavši da je već kažnjena time što je dobila otkaz u televiziji za koju je radila.

Sud je odluku o kazni donio nakon što je više puta gledao snimak incidenta, prenio je AP.

Advokat Petre Laslo rekao je da će svakako žaliti.

“Ne može biti krivično djelo ako neko reaguje da bi se odbranio. Petra je bila u opasnosti i reagovala je da bi otklonila opasnost”, rekao je advokat Ferenc Sipoš.

NA SLJEDEĆEM LINKU MOŽETE POGLEDATI KAKO JE SNIMATELJKA UDARALA MIGRANTE

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!