Predragu Bogićeviću ekstradicioni pritvor, Nemanja Ristić na slobodi, ali ne smije iz Beograda

Bogićević i Ristić su ranije danas uhapšeni u Beogradu i Kragujevcu po međunarodnoj Interpolovoj potjernici Crne Gore, koja je za njima raspisana početkom decembra 2016. godine

Foto: Interpol.int

Viši sud u Kragujevcu odredio je ekstradicioni pritvor Predragu Bogićeviću (47), dok je Specijalni sud u Beogradu Nemanju Ristića (43) pustio na slobodu uz zabranu napuštanja boravišta u Beogradu, javlja  Tanjug, prenose “Vijesti”.

Oni se u Crnoj Gori sumnjiče za organizovanje kriminalne grupe i pokušaj terorizma pred održavanje parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine.

Bogićević i Ristić su ranije danas uhapšeni u Beogradu i Kragujevcu po međunarodnoj Interpolovoj potjernici Crne Gore, koja je za njima raspisana početkom decembra 2016. godine.

Predrag Bogićević je juče priveden na informativni razgovor u stanicu MUP-a po Interpolovoj potjernici koju je protiv njega raspisala Crna Gora.

Portparolka Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je istražni sudija Posebnog odjeljenja tog suda (Specijalni sud), postupajući po zahtjevu Interpola Podgorica, donio rješenje kojim je Ristiću izrekao mjeru zabrane napuštanja boravišta – teritorije Beograda, i naložio da se svakog ponedjeljka javlja posebnom odjeljenju Višeg suda u Beogradu.

“Ristić je upozoren da se protiv njega može odrediti teža mjera za obezbjeđenje prisustva i za nesmetano vođenje krivičnog postupka ako bez odobrenja suda prekrši izrečenu zabranu”, navela je Stanković.

Ona je dodala da određena mjera može trajati do okočanja postupka za izručenje Ristića.

Foto: Interpol.int

Portparolka Višeg suda u Kragujevcu Svetlana Simonović rekla je Tanjugu da je Bogićeviću određen ekstradicioni pritvor.

Početkom decembra 2016. godine raspisana je potjernica Crne Gore za dvojicom državljana Rusije i Ristićem i Bogićevićem koji se sumnjiče da su organizovali kriminalnu grupu koja je na izborni dan planirala upad u Skupštinu, hapšenje i likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Crnogorsko tužilaštvo dalo je nalog za raspisivanje potjernice početkom decembra 2016. godine za dvojicom državljana Rusije i dvojicom državljana Srbije – Ristićem i Bogićevićem, koje sumnjiči da su organizovali kriminalnu grupu koja je za izborni dan planirala upad u Skupštinu, hapšenje i likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Ristić, za kojim je raspisana međunarodna crvena potjernica Interpola zbog sumnje da je jedan od organizatora neuspješnog terorističkog napada na dan izbora u Crnoj Gori, ranije se fotografisao u Beogradu pored ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova.

On je tada kazao je da ga “niko ne goni i da za tim nema ni razloga”, jer, kako tvrdi, nije povezan sa dešavanjima u Crnoj Gori.

Ristić je takođe ranije saopštio da je podnio krivičnu prijavu protiv Aleksandra Sinđelića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.  

Ristić ih je na Facebooku optužio da su ga oklevetali i pripisali mu učešće u pripremi navodnog državnog udara u Crnoj Gori. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!