Tragedija na autoputu Niš-Beograd: Pasat sa 15 migranata udario u zaštitnu ogradu, troje mrtvih, desetoro teško povrijeđenih

Na licu mjesta hitna pomoć i policija zatekli su stravičan prizor. Migranti su krvavi ležali po putu, a jedna djevojčica, takođe povrijeđena u nesreći, pronađena je tek nekoliko sati kasnije i to u šahtu pored puta! Povrede migranata su bile toliko stravične da su ljekari jednoj od povrijeđenih žena odmah po dolasku u bolnicu amputirali obje noge

Foto: “Blic”

Troje migranata, među kojima je tinejdžer (15), poginulo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na autoputu Niš-Beograd, kada je automobil marke “pasat” udario u zaštitnu ogradu ispod podvožnjaka.

U nesreći je povrijeđeno još deset migranata, među kojima je petoro djece.

Vozač automobila smrti nakon nesreće je pobjegao sa lica mjesta i policija intenzivno traga za njim, piše “Blic”.

Na licu mjesta hitna pomoć i policija zatekli su stravičan prizor. Migranti su krvavi ležali po putu, a jedna djevojčica, takođe povrijeđena u nesreći, pronađena je tek nekoliko sati kasnije i to u šahtu pored puta!

“Reporteri ‘Blica’ na mjestu nesreće zatekli su tragove krvi, razbacanu dječiju garderobu, obuću i stvari nesrećnih migranata”, javlja portal blic.rs.

Povrede migranata su bile toliko stravične da su ljekari jednoj od povrijeđenih žena odmah po dolasku u bolnicu amputirali obje noge.

Kako saznaje “Blic”, djevojčica koja je pronađena u šahtu ima između pet i šest godina i iz Sirije je. Ona je u Klinički centar primljena oko 12 sati, čak devet sati nakon nesreće!

“Došla je promrzla. Završili smo dijagnostiku, nema teže povrede, ali ima povrede na prednjem trbušnom zidu i to ćemo uskoro hirurški obraditi”, rekla je Anđelka Slavković, direktorka Klinike za dječiju hirurgiju i ortopediju.

Foto: “Blic”

Ona je dodala da su tri djeteta u teškom stanju na intenzivnoj njezi.

“Svi imaju povrede glave, grudnog koša i ekstremiteta. Jedno dijete je operisano, drugo čeka na operaciju i treće će biti uskoro”, rekla je Slavkovićeva.

U automobilu je u trenutku nesreće bilo još dvoje migranta koji srećom nisu povređeni, a kako nezvanično saznaje “Blic”, policija sumnja da je još osoba bilo u kolima.

Direktor KC Niš Zoran Radovanović rekao da su svi

pacijenti stabilno, ali u teškom stanju i da kod njih ne očekuju ozbiljne komplikacije.

Putnici ne mogu da odrede da li je čovjek koji ih je ilegalno prevozio iz Srbije ili iz Bugarske.

Automobil pun migranata je uočen još na naplatnoj rampi kod Doljevca, pa je signalizirano da se kreće u pravcu Beograda, ali je pri pokušaju da bude zaustavljen kod naplatne rampe Nais vozač odbio da se zaustavi i velikom brzinom pokušao da pobjegne. Pasat je udario u zaštitnu ogradu ispod podvožnjaka i tada je došlo do nesreće.

Načelnik Policijske uprave Niš, Ninoslav Mitić, rekao je da je uzrok nesreće neprilagođena brzina.

“Još je u toku uviđaj i radi se na utvrđivanja nesreće. Očekujemo da vozač ‘pasata’ vrlo brzo bude identifikovan”, rekao je Mitić prilikom obilaska tinejdžera iz Avganistana i Sirije povrijeđenih u nesreći.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!