Zastrašujući snimak pada aviona u Melburnu: Umjesto na “putovanje života” prijatelji otišli u smrt

Avion je pao na popularni šoping centar u neposrednoj blizini vazdušne luke iz koje je malo prije nesreće poletio. Poginuo je bračni par iz Melburna i trojica Teksašana. Letjelica se, navodno, srušila zbog kvara motora

U sjevernom dijelu Melburna (Australija) u utorak ujutro po lokalnom vremenu srušio se avion na području aerodroma Essendon.

Avion je pao na popularni šoping centar u neposrednoj blizini vazdušne luke iz koje je malo prije nesreće poletio.

Među poginulima su Max Quartermain (63), pilot iz Melbournea i vlasnik kompanije Corporate and Leisure Aviation, i njegova supruga Cilla. Prema pisanju Herald Suna, Max je pilotirao avonom.

Među poginulima je i 70-godišnji Teksašanin Greg De Haven, penzionisani agent FBI, kao i dvojica njegovih prijatelja. Jedan od njih je pravnik Russell Munsch (62), partner u advokatskom društvu Munsch Hardt Kopf & Harr, takođe iz Teksasa. Njegovu smrt potvrdili su članovi potodice, piše “Jutarnji list”.

U nesreći je poginuo i uspješni preduzetnik iz Teksasa Glenn Garland.

Kako pišu australijski mediji, poginuli i njihove porodice bili su na “putovanju života”. Trojica prijatelja su bili veliki ljubitelji golfa i išli su na ostrvo King u sklopu države Tasmanije, popularno među imućnijom klijentelom koja tu igra golf.

Supruga Glenna Garlanda često je na Facebooku objavljivala doživljaje s putovanja. Međutim, jutros je ostala u Melburnu…

Avion se, navodno, srušio zbog kvara motora. Sreća u nesreći je što se tragedija dogodila sat vremena prije otvaranja šoping centra, pa nije bilo više žrtava. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!