Petogodišnjoj djevojčici iz Rožaja ljekari se bore za život jer su joj roditelji vaške uništavali sredstvom za stoku

“Riječ je o sredstvu na bazi etiola koje služi za kupanje životinja kad imaju vaške. Na stranom je jeziku i tu bočicu smo predali policiji”, kazala je načelnica Hitne pomoći u Rožajama Nermina Tahirović i apelovala na roditelje da u slučaju pojave vaški kod djece nipošto ne koriste to sredstvo, već da pomoć potraže kod ljekara ili farmaceutskih radnika

Rožaje (Foto: “Vijesti”)

Načelnica Hitne pomoći u Rožajama Nermina Tahirović je kazala da je dijete prije desetak dana u tu ustanovu dovedeno u pratnji roditelja.

“Bila je vitalno ugrožena i hitno smo je prevezli u Urgentni centar u Beranama, odakle je prebačena u Podgoricu. Nas dvadesetak medicinskih radnika smo se te noći borili za njen život”, rekla je Tahirović.

Roditelji djevojčice su, kazala je Tahirović, u Hitnu pomoć donijeli i bočicu “lijeka” kojim su djetetu tretirali vaši.

“Riječ je o sredstvu na bazi etiola koje služi za kupanje životinja kad imaju vaške. Na stranom je jeziku i tu bočicu smo predali policiji”, kazala je Tahirović i apelovala na roditelje da u slučaju pojave vaški kod djece nipošto ne koriste to sredstvo, već da pomoć potraže kod ljekara ili farmaceutskih radnika.

Tahirović je, piše portal vijesti.me, pojasnila da je etiol izuzetno opasan u većoj koncentraciji, kada može ugroziti život ljudi, odnosno da se čep te tečnosti rastvara u 100 litara vode.

Prije oko mjesec dana na sličan način u jednoj rožajskoj porodici je ugroženo čak osmoro djece.

“Nakon ukazane pomoći u rožajskoj Hitnoj pomoći i beranskojn bolnici, djeca su liječena u podgoričkom Kliničkom centru i, srećom, se sve dobro završilo. Nadamo se da će isti ishod biti i sa ovim petogodišnjim djetetom”, kazala je Tahirović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!