Ubica Harisa Brkića i dalje na slobodi

Spekulisalo se o raznim motivima, da je zatekao kradljivca kola, da je pozajmio novac “nekim ljudima” iz Podgorice. Ipak, i pored svih motiva koji su provjeravani, brojnih razgovora, 300.000 eura koje je ponudio tadašnji srpski ministar policije Dušan Mihajlović za informacije o ubici, do danas nije otkriveno ko stoji iza likvidacije

Momak koji je još na početku karijere svojim specifičnim dvokorakom oduševljavao tribinu, ubijen je ispred hale Pionir poslije večernjeg treninga s kog je izašao ranije.

U to vrijeme niko nije sumnjao u neki problem u njegovom životu, iako se neočekivano vratio u Beograd usred sezone koju je počeo u podgoričkoj Budućnosti, a nakon ubistva su se samo ređale teorije zbog kojih je navodno ubijen.

“Kada smo “vraćali film” tih dana svako je pronalazio neko: ‘E, to je onda on rekao’. Ali u tom momentu ljudi ni pridaju pažnju takvim situacijama. Igrali smo dva dana prije toga u Novom Sadu gde je on bio ubjedljivo najgori na terenu. Odigrao je lošu utakmicu, pravio nestvarne greške, ali svako ima pravo na loš dan. Nemaš u podsvijesti da se nešto dešava ili da li se dešavalo”, kaže tadašnji Brkićev saigrač Nenad Čanak.

Javnost je ostala u šoku, prvi put na takav način je ubijen jedan sportista. Prvi i vjerovatno jedini u to sumorno vrijeme. Policija je ispitala na stotine ljudi, ali izjave nisu bile od pomoći. Raspitivali su se šta je radio, gdje je išao, s kim se družio.

Spekulisalo se o raznim motivima, da je zatekao kradljivca kola, da je pozajmio novac “nekim ljudima” iz Podgorice. Ipak, i pored svih motiva koji su provjeravani, brojnih razgovora, 300.000 eura koje je ponudio tadašnji srpski ministar policije Dušan Mihajlović za informacije o ubici, do danas nije otkriveno ko stoji iza likvidacije.

“Ja sam svaku nadu izgubila, a sve je moguće. Ja se tako nadam, pa kad čujem na televiziji otkrili ovo, otkrili ono, ja se ponadam. Ali… Ja vjerujem da se zna nešto. Jer ne može da se ne zna”, kaže Harisova majka Radmila.

Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu, karijeru je počeo kao 17-godišnjak 1992. u Borcu iz Čačka, a u Partizan je stigao 1993. Četiri puta je bio šampion Jugoslavije sa crno-belima i Budućnosti, osvojio je i tri nacionalna Kupa, te bio bronzani na U22 Evropskom prvenstvu sa SRJ 1996. Nikad nije debitovao za seniorsku selekciju.

Pozadinu ubistva Harisa Brkića istraživao je i Mašan Lekić u emisiji “Na mjestu zločina”, koju možete pogledati na ovom LINKU. (B92)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!