Supruga poginulog bicikliste: Ubica je na sahrani jauknuo do neba, sveštenici su ga izvukli iz rake

“Nismo ni sumnjali da je to Danijel, koga znamo cio život. U nedjelju je bila sahrana. I Danijel je došao. Tu je prihvatao vijence. U jednom momentu se spustio u raku da prihvati kovčeg. I tad je jauknuo, vrisnuo je jako, i sveštenici su ga izvukli. Eto toga se sjećam. Onda je juče došla policija. Rekli su nam da su uhapsili Danijela i njegovog tasta”, ispričala je Spasenija Žeberan, supruga poginulog Živojina Žeberana

“Ubio je mog muža kao kera i ostavio ga na putu da ga dalje gaze kolima. Pobjegao je, a poslije je došao na sahranu, ušao je u raku da pridrži sanduk i jauknuo je do neba”, kaže za “Blic” Spasenija Žeberan, supruga Živojina Žeberana (77) koji je 27. oktobra ubijen na putu Dubljaja – Grebenac.

Zbog ubistva Žeberana uhapšen je Danijel Kerfučlj (42) iz istog sela, Dupljaja, i to nakon što je u dupljajskoj pješčari zakopao “juga” kojim je počinio zločin.

“Živojin se to veče vraćao od ovaca. Išao je kući da večera, na biciklu…. Nije ga bilo. Našao ga je jedan šumar na putu. Tu ga je zlotvor ostavio mrtvog, da ga i dalje gazi ko prođe”, kaže Spasenija.

Spasenija kaže i da nije vidjela tijelo svog ubijenog muža, ali da je saznala da mu je glava razbijena, grudni koš takođe, ruka polomljena.

“Tijelo je poslato na obdukciju. Nismo znali ko ga je ubio. Nismo ni sumnjali da je to Danijel, koga znamo cio život. U nedjelju je bila sahrana. I Danijel je došao. Tu je prihvatao vijence. U jednom momentu se spustio u raku da prihvati kovčeg. I tad je jauknuo, vrisnuo je jako, i sveštenici su ga izvukli. Eto toga se sjećam. Onda je juče došla policija. Rekli su nam da su uhapsili Danijela i njegovog tasta. To veče su bili zajedno. Bila je Petkovača, bili su pijani. Bar da je stao da pokuša da mu pomogne, da ga skloni u stranu, da zove pomoć, policiju”, priča Spasenija.

Policija je Danijela otrila četiri dana poslije zločina. Preko kamera su, piše “Blic”, utvrdili da je desetak vozila u sporno vrijeme prošlo putem Dupljaja – Grebenac. Krenuli su od vlasnika do vlasnika. Samo Danijel nije znao da objasni gdje mu je vozilo, zbog čega je policija započela ispitivanje, a zatim je u pješčari otkrila i automobil.

Spasenija kaže da je njen suprug bio veoma cijenjen i poštovan, ne samo u selu nego u cijeloj Vojvodini.

“Sinovi i unuci su mu u šoku. Svi samo pitaju zašto da tako nastrada. On je bio divan čovjek. Nije zaslužio da ga tako neko ubije. I to ko? Čovjek koga cijelo selo smatra lopovom, koji živi od socijalne pomoći, ne zato što ne može da radi, nego zato što neće, i da ga ostavi ko psa na putu”, ogorčeno priča Spasenija.

Osumnjičenom Danijelu određeno je zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden u tužilaštvo na saslušanje. Njegova porodica je poslije hapšenja otišla iz sela.

Foto: MUP Republike Srbije

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!