Podgorica: Policija zaplijenila 300 kilograma skanka, uhapšen Đon Junčaj

“Službenici Uprave policije MUP-a zaplijenili su oko 300 kilograma skanka čija se vrijednost na narkotržištu Zapadne Evrope, gdje je, kako se sumnja, trebalo da bude prokrijumčarena, procjenjuje na 900.000 eura, a ovo se smatra jednom od najvećih količina koja je zaplijenjena u posljednjem periodu”, saopšteno je iz Uprave policije

Crnogorska policija zaplijenila je danas u Podgorici oko 300 kilograma skanka i tom prilikom uhapsila Đona Junčaja.

“Službenici Uprave policije MUP-a zaplijenili su oko 300 kilograma skanka čija se vrijednost na narkotržištu Zapadne Evrope, gdje je, kako se sumnja, trebalo da bude prokrijumčarena, procjenjuje na 900.000 eura, a ovo se smatra jednom od najvećih količina koja je zaplijenjena u posljednjem periodu”, saopšteno je iz Uprave policije.

Skank je, dodaje se, pronađen kod Đ. J. (21) iz Podgorice, u autu marke “VW Golf III”, u naselju Stari aerodrom.

“Đ. J. je pokušao da pobjegne, ali je na kraju uhapšen”, piše u saopštenju Uprave policije, prenosi portal vijesti.me.

U saopštenju se dodaje da je osoba privedena u CB Podgorica gdje je poslije pregleda vozila u utvrđeno je da se u njemu nalazi devet većih putnih torbi crne boje i tri jutana džaka, sa sadržinom od ukupno 204 veća pakovanja u kojima se nalazila droga.

“Od Đ. J. su oduzeta i dva mobilna telefona, kao i navedeno vozilo koje je korišteno u vršenju krivičnog djela”, saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Osumnjičeni Đ. J. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Iz policije su rekli da su od početka ove godine zaplijenili oko 1.400 kilograma opojnih droga, od čega najviše skanka – oko 1.330 kilograma.

Foto: Uprava policije

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!