“Pobjeda”: Duško Marković razmatra osnivanje ministarstva za dijasporu

Ta mogućnost se pominjala tokom nezvaničnih razgovora koje je Marković vodio sa aktuelnim partnerima, a pomenuta je i tokom sinoćnjih razgovora sa predstavnicima Bošnjačke stranke. “Nije tajna da su Bošnjaci zainteresovani za to ministarstvo, ako bude formirano, budući da je veliki broj crnogorskih iseljenika upravo bošnjačke nacionalnosti, što bi bilo od značaja za jačanje njihovih veza sa domovinom Crnom Gorom”, rekao je izvor “Pobjede”

Kandidat za mandatara Duško Marković razmatra mogućnost da u novoj vladi bude formirano ministarstvo za dijasporu, saznaje “Pobjeda” iz više izvora.

Kako prenosi portalanalitika, ta mogućnost se pominjala tokom nezvaničnih razgovora koje je Marković vodio sa aktuelnim partnerima, a pomenuta je i tokom sinoćnjih razgovora sa predstavnicima Bošnjačke stranke.

“Nije tajna da su Bošnjaci zainteresovani za to ministarstvo, ako bude formirano, budući da je veliki broj crnogorskih iseljenika upravo bošnjačke nacionalnosti, što bi bilo od značaja za jačanje njihovih veza sa domovinom Crnom Gorom”, rekao je izvor “Pobjede”.

Formiranjem ministarstva za dijasporu, uz potencijalno dijeljenje Ministarstva održivog razvoja i turizma na dva ministarstva, kao i novih ljudi u izvršnoj vlasti, Marković bi ušao u ozbiljniju rekonstrukciju državnog aparata.

Crna Gora ima Upravu za dijasporu i na njenom čelu se nalazi funkcioner DPS-a Predrag Mitrović.

Prema nezvaničnim informacijama “Pobjede”, predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović zainteresovan je da zadrži potpredsjedničko mjesto za regionalni razvoj. Husović vodi i veoma važnu Vladinu komisiju za budžet.

Istovremeno, prema nezvaničnim saznanjima “Pobjede”, Socijaldemokrate Ivana Brajovića su zainteresovane za dva resora u Vladi, a Hrvati za jedno.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!